Τα τρία ελληνικά νησιά με… καταρράκτες που αξίζει να επισκεφθείς αυτό το καλοκαίρι (φώτο)

Θα σε κάνουν να ετοιμάσεις άμεσα βαλίτσα

Τα τρία ελληνικά νησιά με… καταρράκτες που αξίζει να επισκεφθείς αυτό το καλοκαίρι (φώτο)

Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε συνδέσει τα ελληνικά νησιά με ατελείωτες παραλίες και φυσικά βόλτες πλάι στο κύμα.

Μερικά νησιά της Ελλάδας, όμως, αποδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο αυτό και δεν προσφέρουν μόνο θάλασσα.

Από την μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη θα βρεις νησιά με πλούσια βλάστηση, τρεχούμενα νερά, ακόμη και… καταρράκτες! Μαγικές εικόνες από μια διαφορετική Ελλάδα.

Υπάρχουν αρκετά νησιά με φύση που μοιάζει με της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και με καταρράκτες.

Εμείς διαλέξαμε τρία για να σας παρουσιάσουμε…

Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι γνωστή για τις παραλίες της και κυρίως το Κάθισμα, το Πόρτο Κατσίκι αλλά και τους Εγκρεμνούς. Ωστόσο, εκτός από τα γαλάζια, κρυστάλλινα νερά, αποτελεί ένα νησί με όμορφη ορεινή πλευρά που αξίζει να ανακαλύψεις. Ανάμεσα στα καλά κρυμμένα μυστικά της, ακόμη και για όσους έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές το νησί, είναι οι καταρράκτες της.

Οι καταρράκτες του νησιού βρίσκονται λίγο πιο έξω από το Νυδρί στη Λευκάδα, στο δρόμο προς τη Ράχη. Καθώς ο επισκέπτης διασχίζει μονοπάτια που αναπτύσσονται κατά μήκος του φαραγγιού Δημοσάρη, θα βρει και θα εντυπωσιαστεί από μια σειρά από μικρούς καταρράκτες, που πέφτουν με ορμή και δημιουργούν ένα εκπληκτικό τοπίο.

Κύθηρα

Το συγκεκριμένο νησί αποτελεί ούτως ή άλλως έναν παράδεισο. Μετά από αυτό το τοπίο που θα δεις στον καταρράκτη θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αυτή η άποψή σου, αν την έχεις και εσύ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο καταρράκτης έχει δύο ονόματα. Ο καταρράκτης που κρύβεται κοντά στον Μυλοπόταμο των Κυθήρων, λοιπόν, λέγεται καταρράκτης της Φόνισσας, για να προϊδεάσει για την επικινδυνότητα των νερών του.

Λέγεται, μάλιστα, ότι κάποτε πνίγηκε ένα κοριτσάκι. Από την άλλη ονομάζεται και Καταρράκτης της Νεράιδας καθώς πράγματι πρόκειται για ένα ειδυλλιακό τοπίο στο οποίο θα μπορούσε όντως να κατοικεί κάποιο ξωτικό. Για να φτάσεις εκεί θα περάσεις από πέτρινα γεφύρια, δρομάκια με πλατάνια και λιμνούλες. Ειδυλλιακό σκηνικό που μοιάζει… εξωπραγματικό.

Σαμοθράκη

Πιθανόν να έχεις ακούσει ότι πρόκειται για ένα νησί με πυκνή βλάστηση και τρεχούμενα νερά και είναι έτσι ακριβώς. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Σαμοθράκη βρίσκεται ένας από τους εντυπωσιακότερους καταρράκτες στο Αιγαίο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Φονιάς, όπως ονομάζεται, βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού της Σαμοθράκης και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη πέφτοντας από ύψος 20 μέτρων. Στο τέλος του, εκεί που καταλήγει δημιουργεί μια φυσική πισίνα. Θα δεις κόσμο να κολυμπά εκεί αλλά όχι κοντά στον ίδιο τον καταρράκτη… λόγω του ονόματός του!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.