Τέσσερα νησιά για ρομαντικές φθινοπωρινές αποδράσεις

Ο Σεπτέμβρης είναι ένας υπέροχος μήνας για να αποδράσετε με το ταίρι σας

Τέσσερα νησιά για ρομαντικές φθινοπωρινές αποδράσεις

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου είναι ιδανικός για να αποδράσετε με το ταίρι σας σε όμορφα γραφικά νησιά

Όσοι λένε πως τα νησιά μας είναι πανέμορφα το φθινόπωρο έχουν απόλυτο δίκιο και αν αποδράσετε σε αυτά θα απολαύσετε ένα εκπληκτικό τοπίο. Θα περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια χωρίς κοσμοσυρροή, θα ανακαλύψετε τη γοητεία των χωριών, θα κολυμπήσετε σε ζεστές θάλασσες και φυσικά θα δοκιμάσετε την νόστιμη γαστρονομία του κάθε τόπου.

Ο Σεπτέμβρης είναι ένας υπέροχος μήνας για να αποδράσετε με το ταίρι σας και να ανακαλύψετε την πιο ήσυχη ζωή στα ελληνικά νησιά. Με σύμμαχο τις ζεστές φθινοπωρινές ημέρες μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες, αλλά και να κάνετε ενδιαφέρουσες διαδρομές σε μονοπάτια που τους καλοκαιρινούς μήνες δεν ίναι εφικτό.

Επιλέξαμε τέσσερα νησιά που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και είναι εφικτό να πάτε κι αεροπορικώς, είναι πανέμορφα και θα απολαύσετε δραστηριότητες και ποιοτικό φαγητό.

Κύθνος

Το γραφικό νησί της Κύθνου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά και του Λαυρίου με αποτέλεσμα να είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για εξόρμηση τα φθινοπωρινά Σαββατοκύριακα.

Κυκλαδίτικα μονοπάτια, γραφικά χωριά και μοναδικής ομορφιάς παραλίες συνθέτουν τον κάδρο του τόπου, ενώ έχετε τη δυνατότητα να ανακαλύψετε την Κύθνο και μέσα από τα πεζοπορικά μονοπάτια.

Η Χώρα ή αλλιώς Μεσσαριά είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στη πλαγιά ενός λόφου και κάνοντας βόλτες στα σοκάκια θα απολαύσετε την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του τόπου με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα λευκά σπίτια με τις χρωματιστές πόρτες. Από τους παραδοσιακούς οικισμούς που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες του τόπου είναι η Δρυοπίδα όπου τα σπίτια έχουν κρατήσει τη παραδοσιακή κεραμοσκεπή, ενώ θα βρείτε όμορφες μικρές πλατείες και σοκάκια.

Το νησί έχει υπέροχες παραλίες με την «Κολώνα» να είναι η πιο διάσημη του τόπου για να απολαύσετε τις βουτιές σας. Μάλιστα, μπορείτε να επισκεφτείτε την περιοχή Λουτρά που έχουν αξιοποιηθεί οι ιαματικές πηγές και προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Νάξος

Η Νάξος, από τα ωραιότερα νησιά των Κυκλάδων, δεν είναι ένας προορισμός μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι παραλίες που διαθέτει το νησί με τα καταγάλανα πεντακάθαρα νερά είναι από τους βασικούς λόγους που την προτιμούν οι επισκέπτες, όμως κρύβει κι άλλες ομορφιές.

Το νησί έχει μια υπέροχη Χώρα όπου θα απολαύσετε τις βόλτες σας στα σοκάκια, μπορείτε να επισκεφτείτε τα γραφικά ορεινά χωριά και φυσικά στα πλεονεκτήματα του νησιού είναι η τοπική γαστρονομία.

Εκτός από τη βόλτα σας στα σοκάκια της Χώρας αξίζει να επισκεφτείτε το ορεινό χωριό Απείρανθος, το οποίο έχει καταφέρει να κρατήσει τη αρχιτεκτονική του από τα χρόνια της Ενετοκρατίας.

Από την άλλη, αν σας αρέσει να εξερευνάτε τόπους μέσα από την τοπική γαστρονομία η Νάξος θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω. Πατάτες Νάξου, τυροκομικά και πιάτα με κρέας πρωταγωνιστούν στην κουζίνα τους και για αυτό το λόγο επιλέξτε στα ταβερνάκια να δοκιμάσετε παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά -για αρχή οπωσδήποτε ποικιλία τυριών.

Σύρος

Η αρχοντική Σύρος είναι το νησί που αξίζει να επισκεφτείτε αυτή την εποχή και να περάσετε ήρεμες διακοπές και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα.

Οι βόλτες στην Ερμούπολη, τον μεγαλύτερο οικισμό της Σύρου, θα ανταμείψουν και με το παραπάνω τους ταξιδιώτες. Η Ερνούπολη δημιουργήθηκε από τους πρόσφυγες που ήρθαν από πολλά μέρη της Ελλάδας κι έχουν έναν πολυπολιτισμικό χαρακτήρα που θα τον ανακαλύψετε μόλις περιπλανηθείτε μέσα στους δρόμους της.

Στον ψηλότερο λόφο του νησιού, πάνω από το λιμάνι, είναι η Άνω Σύρος και είναι από τα μέρη που επιβάλλεται να δείτε στο ταξίδι σας. Σύμφωνα με την ιστορία του τόπου, η Άνω Σύρος άρχισε να κατοικείται ως κάστρο, κατά τον μεσαίωνα, από τους κατοίκους που πλήττονταν από την πειρατεία. Κι αφού φτάσετε ως εκεί κάνετε μια στάση στο μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη, για να δείτε προσωπικά αντικείμενα και έργα του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Χανιά

Τα Χανιά είναι από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, όμως η γραφικότητα του τόπου σε συνδυασμό με την ανεπανάληπτη γαστρονομία καθιστούν το νησί ιδανικό προορισμό ακόμα και το φθινόπωρο.

Σίγουρα είναι ένα μέρος που χρειάζεσαι ο επισκέπτης χρόνο για να το ανακαλύψει, αλλά αν θέλετε με το ταίρι σας να επιλέξετε ένα ρομαντικό προορισμό τότε ανεβαίνει ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων σας. Στα πλεονεκτήματα του τόπου είναι πως υπάρχει απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Η παλιά πόλη των Χανίων είναι ένα μαγικό μέρος που περπατώντας στα σοκάκια και δίπλα στο λιμάνι έχετε την αίσθηση πως ο χρόνος έχει γυρίσει σε προηγούμενους αιώνες. Μάλιστα, τα περισσότερα αξιοθέατα βρίσκονται στη παλιά πόλη των Χανίων, ενώ μπορείτε να καθίσετε σε ένα από τα ταβερνάκια ή μπαράκια για να απολαύσετε το φαγητό και το ποτό σας – ιδανικά λίγο πριν τη δύση του ηλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα Χανιά είναι γνωστά για τα φαράγγια τους με διασημότερο εκείνο της Σαμαριάς, ενώ υπάρχουν πολλά ακόμα. Πριν αποφασίσετε να τα διασχίσετε ενημερωθείτε για το ποια ταιριάζουν ανάλογα την σωματική σας κατάσταση. Αν έχετε χρόνο προτείνουμε μια βόλτα στη λίμνη Κορνά- νοικιάστε θαλάσσιο ποδήλατο και απολαύσετε τη βαρκάδα σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.