ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τέσσερις προορισμοί στην Πελοπόννησο που είναι ιδανικοί ακόμα και για μονοήμερη

Προορισμοί με πλούσιο φυσικό περιβάλλον ή με θαλασσινή αύρα

Τέσσερις προορισμοί στην Πελοπόννησο που είναι ιδανικοί ακόμα και για μονοήμερη

Βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου και ο καιρός αρχίζει να θυμίζει κάτι από καλοκαίρι. Έτσι, όλοι μας με την πρώτη ευκαιρία, θέλουμε να φεύγουμε από την πρωτεύουσα και να χαιρόμαστε τη φύση.

Ιδανικός προορισμός έστω και για μια μονοήμερη εκδρομή, αδιαμφισβήτητα, είναι η Πελοπόννησος, καθώς είναι κοντά στην Αττική.

Παραδοσιακά χωριά που προίκισε η φύση με το μεγαλείο της, αλλά και μέρη με θαλασσινή αύρα σας φτιάχνουν τη διάθεση.

Ναύπλιο, Αργολίδα

Η πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας και μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, αποτελεί αδιαμφισβήτητα διαχρονική επιλογή. Με θαλασσινή αύρα και σήμα κατατεθέν το περίφημο ενετικό φρούριο στο λόφο Παλαμήδι, που είναι ορατό από οποιοδήποτε σημείο της πόλης και προσφέρει πραγματικά εκπληκτική θέα, ξεχωρίζει για τη βενετσιάνικη αισθητική, η οποία αποτυπώνεται μέχρι και σήμερα στα κτίρια της πόλης.

Σημείο αναφοράς του Ναυπλίου και το πολυφωτογραφημένο Μπούρτζι, ενώ μια βόλτα στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης από τις εμπειρίες που σίγουρα χαρακτηρίζουν το Ναύπλιο.

Λίμνη Βουλιαγμένης, Κορινθία

Η Λίμνη Βουλιαγμένης συναντάται σε απόσταση 15 χλμ. από το Λουτράκι, στην περιοχή της Περαχώρας. Στην ουσία πρόκειται για μια λιμνοθάλασσα, το βάθος της οποίας δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα, το μήκος της τα 2 χλμ. και το πλάτος το ένα χλμ. Διαθέτει αμμώδη ακρογιαλιά και ένα στενό κανάλι, με την βοήθεια του οποίου τα νερά της επικοινωνούν με εκείνα του Κορινθιακού κόλπου.

Από το συγκεκριμένο άνοιγμα, που δεν ξεπερνά τα έξι μέτρα, η θάλασσα κατηφορίζει στα νερά της λίμνης δημιουργώντας δίνες. Τα νερά της λίμνης είναι πολύ αλμυρότερα από αυτά της θάλασσας και ανανεώνονται κάθε έξι περίπου ώρες με το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης.

Ζαρούχλα, Αχαΐα

Χτισμένη σε υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα και πνιγμένη στο πράσινο, η Ζαρούχλα είναι μια από ομορφότερες περιοχές της ορεινής Πελοποννήσου. Βρίσκεται στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων, κοντά στα όρια με το νομό Κορινθίας και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας.

Τα πέτρινα σπίτια του χωριού είναι αδιάψευστος μάρτυρας της αρχιτεκτονικής παράδοσης της περιοχής, ενώ εντυπωσιακά είναι τα πυργόσπιτα της Ζαρούχλας. Ορισμένα συντηρημένα, να συνδέουν το παρόν με το παρελθόν και να διηγούνται την ιστορία του τόπου. Άλλα, παρατημένα αποτυπώνουν το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου.

Βυτίνα, Αρκαδία

Το χωριό με την ιδιαίτερη γοητεία συναντάται σε υψόμετρο 1.033 μέτρων, στην καταπράσινη αγκαλιά του Μαινάλου, ενώ δικαίως, της έχουν δώσει και τον τίτλο «στολίδι», καθώς οι εικόνες που αντικρίζει κανείς εδώ είναι ακαταμάχητα γοητευτικές. Η Βυτίνα συναντάται σε απόσταση 180 χλμ. περίπου από την Αττική και πρόκειται για ένα παραδοσιακό κεφαλοχώρι της Αρκαδίας, ιδιαίτερα αναπτυγμένο τουριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πλατεία της Βυτίνας με την πετρόκτιστη εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, που είναι φτιαγμένη από εντυπωσιακό μαύρο μάρμαρο, ενθουσιάζει όσους την επισκέπτονται. Κοντά σε αυτήν, βρίσκεται η Βιβλιοθήκη, με αξιόλογο ιστορικό αρχείο για την περιοχή, καθώς και το ιστορικό πετρόκιστο κτίριο του «Ελληνικού Σχολείου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.