Το κόλπο με τις κάρτες δωματίου στα ξενοδοχεία που κανένας δεν γνωρίζει

Με αυτή την κάρτα όμως εκτός από την είσοδο στο δωμάτιο εξασφαλίζεις και κάτι ακόμη

Το κόλπο με τις κάρτες δωματίου στα ξενοδοχεία που κανένας δεν γνωρίζει

Το πιο συνηθισμένο «κλειδί» που δίνουν πλέον τα ξενοδοχεία είναι κάρτες. Σπάνια θα βρεις μεγάλο ξενοδοχείο πλέον που να δίνει κλειδί για να μπεις στο δωμάτιό σου.

Με αυτή την κάρτα όμως εκτός από την είσοδο στο δωμάτιο εξασφαλίζεις και κάτι ακόμη. Στις περισσότερες περιπτώσεις την ίδια κάρτα βάζεις σε μια υποδοχή στο δωμάτιο για να έχεις φως και γενικά ρεύμα.

Κι όμως, είναι τελικά τόσο απαραίτητη;

Μήπως έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς γίνεται αυτές οι κάρτες και ανοίγουν την πόρτα και ανάβουν το φως όταν τις τοποθετήσουμε στις υποδοχές; Κι όμως σε πολλά, αν όχι στα περισσότερα ξενοδοχεία, δεν είναι απαραίτητη αυτή η κάρτα για να ανοίξεις το φως ή να έχεις ρεύμα στις πρίζες.

Για να είμαστε ακριβείς δεν είναι απαραίτητη η συγκεκριμένη κάρτα. Μπορείς να βάλεις εκεί οποιαδήποτε ίδιου μεγέθους και ποιότητας. Για παράδειγμα μια κάρτα μέλους σε ένα μαγαζί.

Φυσικά το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς την κάρτα που σου έδωσαν τα ξενοδοχεία αλλά αν για παράδειγμα θες να φύγεις από το δωμάτιο αλλά να αφήσεις κάποια συσκευή να φορτίζει τότε μπορείς.

Το παραπάνω, δε συμπεριλαμβάνεται, δα, και στη λίστα με τις πιο τρελές απαιτήσεις πελατών.

Πώς γίνεται αυτό;

Ο λόγος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε κάρτα, είναι ότι στην πραγματικότητα αυτή δεν λειτουργεί όπως γίνεται με το κλειδί. Στις περισσότερες υποδοχές ξενοδοχείων απλώς πιέζει προς τα κάτω τον διακόπτη του ρεύματος.

Δεν είναι δηλαδή ότι έχει κάποιο ειδικό τσιπ αποκλειστικά και μόνο για το συγκεκριμένο φως. Απλώς βολεύει να μην σου δίνουν έξτρα αντικείμενο για να βάζεις σε υποδοχή.

Με τη χρήση της κάρτας που παίρνεις μαζί σου όταν φεύγεις, τα ξενοδοχεία εξασφαλίζουν και κάτι ακόμη. Ότι δε θα αφήσεις όλα τα φώτα αναμμένα όπως επίσης ούτε το air condition.

Δοκίμασε να βάλεις μια άλλη κάρτα την επόμενη φορά που θα μείνεις σε ένα ξενοδοχείο για να το διαπιστώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.