ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τρία χωριά γύρω από τη Θεσσαλονίκη ιδανικά για μικρές εκδρομές

Η φύση είναι ατμοσφαιρική και τα χωριά γεμίζουν κόσμο που τα επισκέπτονται τα Σαββατοκύριακα

Τρία χωριά γύρω από τη Θεσσαλονίκη ιδανικά για μικρές εκδρομές

Σε αυτά τα τρία παραδοσιακά χωριά που βρίσκονται κοντά στη Θεσσαλονίκη, η φύση είναι ατμοσφαιρική και τα Σαββατοκύριακα γεμίζουν κόσμο που τα επισκέπτονται για μικρές εκδρομές.

Άγιος Πρόδρομος

Μόλις 50 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, στο δρόμο για το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής – τη Σιθωνία – αλλά και για το «περιβόλι της Παναγιάς» – το Άγιο Όρος – εκεί φυσικά θα βρείτε και το «Σουβλάκι Αγίου Προδρόμου». Το πιο χαρακτηριστικό σημείο στο χωριό είναι η μεγάλη πλατεία – θα εντυπωσιαστείτε και από τα καλοδιατηρημένα πέτρινα σπίτια, με την χαρακτηριστική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική.

Πετροκέρασα

Ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό που κερδίζει τους επισκέπτες λόγω της αρχιτεκτονικής του, της πλούσιας βλάστησης και φυσικά λόγω των φιλόξενων κατοίκων του είναι τα Πετροκέρασα με την χαρακτηριστική πλατεία του που ειδικά τους μήνες που δεν χιονίζει οι κάτοικοι και οι επισκέπτες λατρεύουν να κάθονται να απολαμβάνουν τον καφέ τους και να λένε ιστορίες από τα παλιά.

Λιβάδι

Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη, στα όρια με το Νομό Χαλκιδικής. Η θέση του μοναδική καθώς συνδυάζει την ομορφιά της φύσης με στοιχεία από την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.