ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Έξι κοντινοί προορισμοί για να μην ταλαιπωρηθείς με τις αποστάσεις

Είτε επιλέξεις θάλασσα είτε βουνό, το βέβαιο είναι ότι θα χαλαρώσεις και θα ξεφύγεις για λίγο από την καθημερινότητα

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Έξι κοντινοί προορισμοί για να μην ταλαιπωρηθείς με τις αποστάσεις

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος απέχει μια ανάσα και πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να εκμεταλλευτούν την αργία για ολιγοήμερες διακοπές. Φέτος, η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πέφτει τη Δευτέρα στις 5 Ιουνίου, οπότε έχεις ακόμα λίγες μέρες να σκεφτείς και να ψάξεις τον προορισμό που θες να ανακαλύψεις.

Σίγουρα είναι προτιμότερο να πας σε ένα μέρος που βρίσκεται κοντά, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρηθείς με τις αποστάσεις.

Είτε επιλέξεις θάλασσα είτε βουνό, το βέβαιο είναι ότι θα χαλαρώσεις και θα ξεφύγεις για λίγο από την καθημερινότητα. Θα πάρεις μία ανάσα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές σου και θα απολαύσεις επιτέλους τον καιρό σε σούπερ θερμοκρασίες!

Αίγινα

Η Αίγινα απέχει περίπου μία ώρα από τον Πειραιά και είναι οπωσδήποτε ένα μέρος που αξίζει να πας για τριήμερο, αφού είναι πολύ κοντά. Σημεία τα οποία επιβάλλεται να επισκεφτείς είναι το Κυβερνείο, η παραλία της Αγίας Μαρίνας, ο ναός της Αφαίας, το χωριό Ανιτσαίο και το γραφικό ψαροχώρι Πόρτες.

Aν σου αρέσει η ποδηλασία, η παραλιακή της Αίγινας είναι ιδανική για ποδηλατάδα. Επίσης, μη φύγεις χωρίς να ψωνίσεις κάτι από τα πλωτά μανάβικα, και φυσικά να αγοράσεις φιστίκια για τα οποία είναι διάσημο το νησί!

Μέθανα

Θα φτάσεις στα Μέθανα με το αυτοκίνητο ή σε δύο ώρες από το λιμάνι του Πειραιά και αμέσως θα νιώσεις την ήρεμη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα αυτού του μέρους. Γνωστά για τη μαγική φύση και τα γοητευτικά τοπία, κυρίως λόγω του ηφαιστείου της Καμένης Χώρας, τα Μέθανα είναι ένας πραγματικά μοναδικός προορισμός για τριήμερη απόδραση.

Επίσης, είναι τέλειο μέρος για εναλλακτικούς ταξιδιώτες που αναζητούν εμπειρίες διακοπών πέρα από τα συνηθισμένα. Η πόλη με το γραφικό λιμάνι και το καταπράσινο νησάκι των Αγίων Αναργύρων συνθέτουν ένα παραμυθένιο τοπίο. Ο παραλιακός πεζόδρομος μπροστά από τις ταβέρνες και ο ήλιος που δύει, κάνουν την ατμόσφαιρα στην πόλη των Μεθάνων ζεστή και οικεία.

Γαλαξίδι

Σε λιγότερο από 3 ώρες μπορείς να βρεθείς στο Γαλαξίδι για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Μία παραθαλάσσια κωμόπολη της Φωκίδας που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για όλες τις εποχές και ιδιαίτερα για το καλοκαίρι. Η ατμόσφαιρα αυτού του μέρους θυμίζει νησί και αν το επισκεφθείς θα το λατρέψεις. Η όμορφη παραλία του, η Αγορά, είναι γεμάτη καφετέριες και εστιατόρια για να απολαύσεις μεζεδάκια πλάι στο κύμα.

Άνδρος

Το καλοκαίρι η Άνδρος είναι στα καλύτερά της και θα το διαπιστώσεις και μόνος σου μόλις την δεις από κοντά. Αν σου αρέσει η θάλασσα αλλά θέλεις παράλληλα να δεις και όμορφα γραφικά χωριά, τότε η Άνδρος είναι το ιδανικό μέρος.

Θα φτάσεις από το λιμάνι της Ραφήνας μέσα σε δύο μόλις ώρες και θα θαυμάσεις τα αρχοντικά σπίτια, τα ενετικά κάστρα, τις παλιές εκκλησιές, τους καταρράκτες, τα σπήλαια καθώς και πολλά μονοπάτια για πεζοπορία. Οι παραλίες θα σε περιμένουν για τα πρώτα μπάνια του καλοκαιριού και μετά τις βουτιές σου, θα βρεις φαγητό και ποτό σε εξαιρετικά μαγαζιά, τα οποία έχουν ήδη μπει σε καλοκαιρινό mood!

Πήλιο

Δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός που να συνδυάζει τόσο αρμονικά το βουνό και τη θάλασσα. Εκεί θα περιηγηθείς σε πανέμορφα χωριά, γραφικούς ξενώνες και ιστορικά αρχοντικά. Η φυσική ομορφιά του τοπίου, οι υπέροχες παραλίες, η πεντανόστιμη τοπική του κουζίνα, και φυσικά οι μεζέδες στα τσιπουράδικα, σε συνοδεία άφθονου τοπικού τσίπουρου θα σε κάνουν να λατρέψεις αυτό το μέρος. Μη φύγεις χωρίς να επισκεφθείς την Πορταριά, τη Μακρυνίτσα, τις Μηλιές, τις Πινακάτες, τη Βυζίτσα και φυσικά την Τσαγκαράδα. Στο νότιο Πήλιο θα βρεις εξαιρετικές παραλίες αν λατρεύεις τη θάλασσα και ψάχνεις για λίγη δροσιά.

Καλάβρυτα

Ποιος είπε πως τα Καλάβρυτα είναι μόνο για το χειμώνα; Ένα τριήμερο σαν αυτό, θα είναι τέλεια ιδέα να επισκεφθείς τα Καλάβρυτα και να αναζωογονηθείς μέσα στα φυσικά τοπία. Θα περιηγηθείς στο Μέγα Σπήλαιο και θα πάρεις μία γερή δόση από την καταπράσινη φύση, η οποία είναι και το highlight του ταξιδιού σου. Μη χάσεις τη βόλτα στο φαράγγι του Βουραϊκού, το οποίο θα σε εντυπωσιάσει και τέλος πήγαινε να δοκιμάσεις εξαιρετικά πιάτα στις παραδοσιακές ταβέρνες!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.