ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Τσελεβίνια: Το άγνωστο εξωτικό ακρωτήρι της Πελοποννήσου με τα καταγάλανα νερά

Ο εξωτικός αυτός παράδεισος είναι κυρίως γνωστός στους ιδιοκτήτες σκαφών

Τσελεβίνια: Το άγνωστο εξωτικό ακρωτήρι της Πελοποννήσου με τα καταγάλανα νερά

Η Ελλάδα είναι γεμάτη από μέρη παραδεισένια και εξωτικά που μαγεύουν όποιον τα επισκέπτεται. Ένας τέτοιος εξωτικός προορισμός είναι τo ακρωτήριο Σκύλλαιο ή Κάβο-Σκυλί ή Τσελεβίνια της Πελοποννήσου.

Ο εξωτικός αυτός παράδεισος είναι κυρίως γνωστός στους ιδιοκτήτες σκαφών που επιλέγουν την περιοχή για βουτιές, καθώς δεν είναι εύκολο να προσεγγίσει κανείς το σημείο με άλλον τρόπο.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι τα καταγάλανα νερά και οι λίμνες που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από κάποιο εξωτικό όνειρο. Βέβαια, στην Ελλάδα υπάρχουν μοναδικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν αυτές της Καραϊβικής.

Κάβο Σκυλί ή Τσελεβίνια

Το Κάβο Σκυλί ή Τσελεβίνια

Ανατολικά του ακρωτηρίου βρίσκονται δύο νησίδες, Σκυλί και Σπαθί, οι οποίες συχνά αναφέρονται με το όνομα «Τσελεβίνια». Το ακρωτήριο Σκύλλαιο μαζί με το ακρωτήριο Σούνιο και το νησί Άγιος Γεώργιος Λαυρεωτικής σηματοδοτούν τα όρια του Σαρωνικού κόλπου.

Υπάρχουν πολλές εκδοχές για την ονομασία αυτού του ιδιαίτερου τόπου. Λέγεται πως το όνομα Σκύλλαιο προέρχεται από τη Σκύλλη, κόρη του βασιλιά των Μεγάρων Νίσου, το πτώμα της οποίας ξεβράστηκε στην περιοχή.

Η ονομασία Τσελεβίνια από την άλλη πλευρά φαίνεται να είναι αρβανίτικης προέλευσης και τοποθετείται χρονικά περί το 16ο αιώνα, όταν οι Αρβανίτες της περιοχής προσπαθούσαν να κρυφτούν από τους Τούρκους οι οποίοι τους καταδίωκαν. Οι Αρβανίτες χρησιμοποιούσαν την έκφραση «Τσέλιε-βένιε» (=προσέξτε έρχονται) ως ειδοποίηση, όταν εντόπιζαν Τουρκικά πλοία να προσεγγίζουν την περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απολαύστε το ακρωτήρι Τσελεβίνια μέσα από το μαγευτικό βίντεο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.