Βάλτε τα μαγιό σας & φύγατε: Οι 3+1 «μαγευτικές» παραλίες μια «ανάσα» από το κέντρο της Αθήνας

Ιδανικές για τις πρώτες βουτιές του καλοκαιριού

Βάλτε τα μαγιό σας & φύγατε: Οι 3+1 «μαγευτικές» παραλίες μια «ανάσα» από το κέντρο της Αθήνας

Ο καιρός σιγά σιγά αρχίζει και ζεσταίνει και όλοι μας, λίγο πολύ, ξεκινάμε δειλά δειλά, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες, να αναζητούμε κοντινές παραλίες για τις πρώτες μας βουτιές.

Παρακάτω, θα δείτε τέσσερις επιλογές, οι οποίες απέχουν μία με μιάμιση ώρα από το κέντρο της Αθήνας:

ΚΑΠΕ Λεγρενά

Λίγο πριν τα Λεγρενά, στο νότιο τμήμα της Αττικής (62 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας) και με κατεύθυνση προς Σούνιο, θα συναντήσετε μία πινακίδα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Εκεί, θα στρίψετε και θα ακολουθήσετε το χωματόδρομο που θα σας οδηγήσει στην πιο φημισμένη «κρυφή» παραλία της Αττικής.

Η αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά της θα σας κάνουν να πιστέψετε πως βρίσκεστε σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Η ακτή δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε προμηθευτεί τα απολύτως απαραίτητα για μια ημέρα στην παραλία.

Συνδυάστε την επίσκεψή σας με μια βόλτα στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο οποίος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Τσίου

Μία από τις πιο όμορφες, καθαρές αλλά και μυστικές παραλίες της Αττικής συναντάται μόλις 45’ από το κέντρο της Αθήνας και αποτελεί το κρυφό διαμαντάκι της Λαυρεωτικής.

Ο λόγος για την παραλία Τσίου, λίγο πριν την πόλη του Λαυρίου, έναν μικρό και γραφικό κολπίσκο τον οποίον για να ανακαλύψετε θα πρέπει να αναζητήσετε μέσω google maps.

Τα κρυστάλλινα, διαυγή νερά, η φυσική σκιά από το βραχώδες τοπίο ολόγυρα και η απίστευτη θέα στο Σαρωνικό στα βασικά χαρακτηριστικά της παραλίας που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και θα σας κάνουν να την επισκεφτείτε.

Δικαστικά

Η πρόσβαση στην παραλία των Δικαστικών στο Μαραθώνα, μετά την αμμώδη ακτή στου Σχινιά, δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, ωστόσο η ακτή (στην ουσία πρόκειται για βράχια) αξίζει τον κόπο καθώς τα καθαρά και δροσερά, βαθιά νερά της θάλασσας θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω.

Θα φτάσετε σε αυτή αφού διασχίσετε τον οικισμό με τις εντυπωσιακές βίλες και θα απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα ξαπλωμένοι πάνω σε βράχια.

Το έδαφος δεν ενδείκνυται για ομπρέλες, ωστόσο μπορείτε να πάρετε μεγάλα πανιά τα οποία θα τα δέσετε στα βράχια. Τέλος, υπάρχουν αρκετά κρυφά σημεία για τους οπαδούς του γυμνισμού.

Ηραίον

Πολύ κοντά στην Αθήνα και δίπλα, σχεδόν, στο Λουτράκι βρίσκεται μία μυστική παραλία την οποία αξίζει να ανακαλύψετε για την μοναδική εμπειρία που προσφέρει.

Πρόκειται για το Ηραίο Περαχώρας, όπου απολαμβάνετε τις βουτιές σας δίπλα ακριβώς από τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής, ο οποίος βρίσκεται πάνω στην ακροθαλασσιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο χώρος είναι αφιερωμένος στη θεά Ήρα Ακραία και αποτελείται από δύο τμήματα, με το ένα από αυτό που βρίσκεται στο ακρωτήριό του να έχει αναγνωριστεί ως αρχαιολογικός χώρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.