ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βενετία: Όλα όσα μπορείτε να δείτε και να κάνετε σε μια διήμερη απόδραση

Είναι προτιμότερο να επισκεφτείτε τη Βενετία μια off season περίοδο καθώς είναι γνωστό το πρόβλημα υπερτουρισμού που αντιμετωπίζει

Βενετία: Όλα όσα μπορείτε να δείτε και να κάνετε σε μια διήμερη απόδραση

Η Βενετία είναι ιδανικός προορισμός για ένα σύντομο city break, μόλις ένα διήμερο.

Έστω λοιπόν ότι πετύχατε οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια για Βενετία και σκέφτεστε μια απόδραση από την καθημερινότητα έστω και για λίγο. Εδώ φτιάξαμε τον τέλειο οδηγό για να περάσετε 48 υπέροχες ώρες στην πανέμορφη Βενετία. Όταν έχετε μόλις 48 ώρες, ο προγραμματισμός είναι σίγουρα ζωτικής σημασίας. Εδώ συγκεντρώσαμε τα εστιατόρια, τα αξιοθέατα και τα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε για να περάσετε ένα τέλειο διήμερο! Plus, είναι προτιμότερο να επισκεφτείτε τη Βενετία μια off season περίοδο καθώς είναι γνωστό το πρόβλημα υπερτουρισμού που αντιμετωπίζει, γι αυτό άλλωστε θα επιβάλλει από το καλοκαίρι και τιμή εισόδου.

Πώς να περάσετε 48 ώρες στη Βενετία

Με μόνο 48 ώρες στη Βενετία, μπορείτε να απολαύσετε μερικά κορυφαία πράγματα που προσφέρει η πόλη, όπως νόστιμα γεύματα και εμβληματικά αξιοθέατα.

Πώς να περάσετε τις τέλειες 48 ώρες στη Βενετία; Για να είναι τα πράγματα απλά, απλά πρέπει να χαθείτε ανάμεσα στα στενά σοκάκια και τις ρομαντικές γέφυρες και να αφήσετε τη Βενετία να σας παρασύρει. Σίγουρα, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι πολύ οργανωμένος, ακόμα και σε ένα μέρος σαν αυτό. Σε τελική ανάλυση, το να γευτείτε και την τελευταία σταγόνα μαγείας από τη Βενετία είναι αναπόσπαστο μέρος όταν επισκέπτεστε αυτό το διάσημο μέρος.

Οι επισκέπτες εδώ, δεν πρέπει να χάσουν τα μουσεία, τα εστιατόρια, τα εμβληματικά αξιοθέατα… Έχοντας αυτό κατά νου, εδώ είναι το τέλειο δρομολόγιο 48 ωρών για ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο στη Βενετία.

Παρασκευή απόγευμα

Κατευθυνθείτε για ένα απεριτίφ κατά μήκος του Zattere, ενός πανέμορφου παραθαλάσσιου πεζόδρομου που εκτείνεται κατά μήκος της νότιας πλευράς της περιοχής Dorsoduro. Με εξαιρετικές απογευματινές ακτίνες και θέα στο γειτονικό νησάκι Giudecca, είναι ένα ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε με ένα ή δύο βουτήματα και να απολαύσετε την πρώτη σας βενετσιάνικη θέα. Υπάρχουν πολλά μπαρ και καφέ για να διαλέξετε, αλλά το μικροσκοπικό Chioschetto είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μέρος για το ηλιοβασίλεμα.

Παρασκευή βράδυ

Αν έρχεστε πρώτη στη Βενετία, είναι εύκολο να χαθείτε, αλλά το Antica Locanda Montin απέχει μόλις έξι λεπτά με τα πόδια από το Zattere. Καλά θα κάνετε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για τραπέζι. Αυτό το ξενοδοχείο και το εστιατόριο είναι ένα μακροχρόνιο αγαπημένο για τους ντόπιους και τους επισκέπτες, καθώς διαπρέπει στην απλή κουζίνα και τη γοητεία της γειτονιάς. Το καλοκαίρι, ο κήπος με τις καμάρες από αμπέλια και κισσούς είναι φιλόξενος σκιερός και υπέροχος, ενώ τα θαλασσινά είναι μια πολυετής σπεσιαλιτέ.

Σάββατο πρωί

Κατευθυνθείτε νωρίς προς τη Βασιλική της Santa Maria Gloriosa dei Frari, που συνήθως ονομάζεται Frari, και είναι μια από τις πιο λαμπρές εκκλησίες σε μια πόλη που έχει όντως πολλές εκκλησίες. Γοτθικό από την τούβλινη πρόσοψή του, είναι ένα τεράστιο εικαστικό θέαμα εσωτερικά, μετρώντας έργα των Paolo Veneziano, Donatello και Bellini κάτω από τον ψηλό θόλο του, καθώς και το βωμό της Κοίμησης της Θεοτόκου του Τιτσιάνο, του οποίου ο τάφος βρίσκεται επίσης εδώ.

Σάββατο μεσημέρι

Αν έχετε διάθεση για πιο εντυπωσιακή τέχνη, επισκεφθείτε τη Scuola Grande di San Rocco , την ιστορική έδρα μιας Βενετσιάνικης συναδελφότητας λαϊκών που ιδρύθηκε το 1478. Διαθέτει έναν εξαιρετικό εικαστικό κύκλο του Tintoretto, που απεικονίζει επεισόδια από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη σε έντονες, πυκνοκατοικημένες σκηνές που χαρακτηρίζονται από πλούσια χρώματα και διαγώνιες συνθέσεις. Για μεσημεριανό γεύμα, περπατήστε προς τη Γέφυρα του Ριάλτο και απολαύστε ένα υπέροχο εποχικό μενού και τη θέα στο Μεγάλο Κανάλι στο Osteria Bancogiro .

Σάββατο απόγευμα

Προχωρήστε πάνω από την ιστορική γέφυρα του Ριάλτο και, στη συνέχεια, περάστε από τους πιο ήσυχους δρόμους προς το Palazzo Grassi . Προσέξτε τη διάσημη Όπερα Fenice καθ’ οδόν, καθώς και το Campo Manin με το κεντρικό άγαλμα του Ιταλού ηγέτη της ενοποίησης Daniele Manin, που απεικονίζεται δίπλα στο φτερωτό λιοντάρι, το σύμβολο του προστάτη της Βενετίας, του Αγίου Μάρκου. Στο Palazzo Grassi, το μεγαλείο του Grand Canal στεγάζει την πρωτοποριακή συλλογή έργων τέχνης του François Pinault. Μαζί με την εξίσου εντυπωσιακή αδελφή του τοποθεσία, την Punta della Dogana, είναι ένας σημαντικός κόμβος του σύγχρονου πολιτισμού ανάμεσα σε όλα τα ανάκτορα του 14ου και του 15ου αιώνα.

Σάββατο αργά το απόγευμα

Τα Cichetti (μικρά ορεκτικά, που συχνά σερβίρονται στο ψωμί) είναι ο βασικός πυλώνας των γαστρονομικών απολαύσεων της Βενετίας και πουθενά δεν είναι καλύτερα από το Cantine del Vino già Schiavi . Κατευθυνθείτε στο μπαρ, παραγγείλετε μια ανάμεικτη πιατέλα με ένα ποτήρι κρασί και απολαύστε όπως οι ντόπιοι έξω στο μπροστινό μέρος του καναλιού.

Σάββατο βράδυ

Η Βενετία σίγουρα δεν φημίζεται για τη σκηνή των κλαμπ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει γοητεία και διασκέδαση για όσους αγαπούν τη νυχτερινή διασκέδαση. Ανάλογα με τη διάθεσή σας, πηγαίνετε για χαλαρή πίτσα και ποτά στα διάφορα ζωντανά μπαρ γύρω από το Campo Santa Margherita ή απολαύστε κοκτέιλ και ελαφριά πιάτα στο Skyline Bar του Hilton Molino Stucky. Οι τιμές είναι τόσο… “εντυπωσιακές”, αλλά το ίδιο και η θέα!

Κυριακή πρωί

Αν επιθυμείτε να δείτε τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η Λειτουργία της Κυριακής το πρωί αποτελεί μια ιδιαίτερα υποβλητική εμπειρία. Υπάρχουν υπηρεσίες στις 9 π.μ. και στις 10:30 π.μ., συμπεριλαμβανομένων σύντομων παρατηρήσεων σε διάφορες γλώσσες. Είτε είστε θρησκευόμενοι είτε όχι, είναι αδύνατο να μην αισθανθείτε μια ανάταση από αυτό το εξαιρετικό ιταλοβυζαντινό κτίριο. Το περίτεχνο εσωτερικό του βασίζεται σε έναν ελληνικό σταυρό, με πλούσιο μαρμάρινο δάπεδο και 8.000 τετραγωνικά μέτρα αστραφτερών χρυσών ψηφιδωτών που κοσμούν τους επάνω τοίχους και τους θόλους του.

Κυριακή μεσημέρι

Στην πλατεία του Αγίου Μάρκου όλα είναι ακριβά… Αν ωστόσο επιλέξετε να “ανεχτείτε” τον λογαριασμό και να φάτε ή να πιείτε στην πλατεία, το Caffè Florian , που ιδρύθηκε το 1720, είναι κλασικό. Μαζί με το Café Procope στο Παρίσι, είναι το παλαιότερο καφέ σε συνεχή λειτουργία στον κόσμο! Μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Casanova, ο Wagner, ο Proust, ο Charles Dickens και ο d’Annunzio όλοι σύχναζαν στο Florian, και ήταν επίσης το μόνο καφέ στη Βενετία που εξυπηρετούσε γυναίκες κατά τον 18ο αιώνα. Υπάρχει καφές, ποτά και σνακ, αλλά εδώ θα έρθετε πραγματικά για την πολυτελή νεο-μπαρόκ διακόσμηση, τη θέα στην Piazza και το κομμάτι της βενετσιάνικης ιστορίας.

Κυριακή απόγευμα

Εκτός από τη στιγμή που φιλοξενούν τη Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας, οι κοντινοί δημόσιοι κήποι Giardini προσφέρουν μια γαλήνια κυριακάτικη βόλτα όλο το χρόνο. Η έκταση του πάρκου διαθέτει 30 μόνιμα εθνικά περίπτερα, που χρησιμοποιούνται ως εκθεσιακοί χώροι κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε, και άφθονο πράσινο χώρο για να χαλαρώσετε πριν από την πτήση επιστροφής. Στην προκυμαία, απολαύστε την υπέροχη θέα στην παλλαδική εκκλησία του San Giorgio Maggiore και πιο πίσω το Μεγάλο Κανάλι, περνώντας από τον ψηλό τρούλο της Santa Maria della Salute.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: travelstyle.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.