ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βουργαρέλι: Το ορεινό χωριό στις παρυφές των Τζουμέρκων που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με την ομορφιά του

Διατηρεί στο ακέραιο την παράδοση και τη γραφικότητά το

Βουργαρέλι: Το ορεινό χωριό στις παρυφές των Τζουμέρκων που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με την ομορφιά του

Σε μία απόσταση 58 χλμ. από την πόλη της Άρτας βρίσκεται ένα καταπράσινο χωριό, από τα ομορφότερα ορεινά χωριά αν και όχι ευρέως γνωστό, το Βουργαρέλι. Χτισμένο στις παρυφές των Τζουμέρκων μέσα στα έλατα και σε υψόμετρο 800 μ. εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με την ομορφιά του.

Το Βουργαρέλι διατηρεί στο ακέραιο την παράδοση και τη γραφικότητά του ενώ πολλά είναι και τα αξιοθέατα του χωριού με το καθένα να “κρύβει” τη δική του ιστορία.

Σήμα κατατεθέν του χωριού και ένα από τα ομορφότερα σημεία του, είναι η μεγάλη κεντρική πλατεία. Εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 1905, ανήμερα του Προφήτη Ηλία, και έκτοτε εκεί χτυπά η καρδιά του χωριού ανάμεσα στα μεγάλα και σκιερά πλατάνια του.

Λίγο πιο πάνω από την πλατεία βρίσκονται οι δύο βρύσες του χωριού, η Κρυστάλω και η Αρχόντω. Η παράδοση, μάλιστα λέει πως όποιος ξένος πιει νερό από τις πετρόκτιστες αυτές βρύσες, θα παντρευτεί στο χωριό!

Must visit επίσης, σημείο το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Στα χρόνια της τουρκοκρατίας υπήρξε πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο. Εκεί μαζεύτηκαν οι οπλαρχηγοί των Τζουμέρκων για να κηρύξουν την επανάσταση στην Άρτα το 1821.

Ένα ακόμη από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής είναι η Κόκκινη Εκκλησία που χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τη δυναστεία των Κομνηνοδουκάδων.

Το σίγουρο είναι ότι το Βουργαρέλι, θα σας καταπλήξει με τον μοναδικό τρόπο που συνδυάζει την ομορφιά της φύσης με την γραφικό του χαρακτήρα…

Δείτε το χωριό από ψηλά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: travelstyle.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.