ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ύμνοι» από το CNN της Βραζιλίας για τη Σίφνο – «Είναι το νησί της γαστρονομίας & της παράδοσης»

Ο δημοσιογράφος του άρθρου δηλώνει εντυπωσιασμένος με τη φύση, τα μοναστήρια που αντέχουν στο χρόνο, την αγγειοπλαστική & τη ρεβυθάδα

«Ύμνοι» από το CNN της Βραζιλίας για τη Σίφνο – «Είναι το νησί της γαστρονομίας & της παράδοσης»

Σύμφωνα με το νέο αφιέρωμα του CNN Βραζιλίας, «η Σίφνος είναι το νησί της γαστρονομίας και της παράδοσης».

Ο δημοσιογράφος που επισκέφτηκε το Κυκλαδίτικο νησί, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Σίφνου, δηλώνει εντυπωσιασμένος με τη φύση, τα μοναστήρια που αντέχουν στο χρόνο, την αγγειοπλαστική και τη ρεβυθάδα, και αναδεικνύει το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που ενώνει όλα τα στοιχεία του προορισμού.

Επετειακό και διεθνή χαρακτήρα θα έχει το φετινό, 14ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», που θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου 2022 στον παραδοσιακό οικισμό του Αρτεμώνα.

«Μια από τις δημοφιλέστερες γαστρονομικές εκδηλώσεις της Ελλάδας “επιστρέφει” στη Σίφνο ύστερα από δύο χρόνια αναγκαστικής αδράνειας», δηλώνει η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Ναδάλη.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, που εφέτος εορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το Δήμο Σίφνου και με τη στήριξη τοπικών συλλόγων και φορέων.

Αντιπροσωπείες από τα νησιά των Κυκλάδων, άλλων περιοχών της Ελλάδας και ξένων χωρών, όπως της Γαλλίας, του Βελγίου, της Κίνας, του Μαρόκου και του Περού, θα «συναντηθούν» στη Σίφνο.

Ερασιτέχνες μαζί με επαγγελματίες μάγειρες θα παρασκευάζουν και θα παρουσιάζουν τις συνταγές του τόπου τους, προσφέροντας μοναδικά εδέσματα στους επισκέπτες.

Σε μια διαμορφωμένη γωνιά της πλατείας, παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, τα «Τσελεμεντάκια», θα συμμετέχουν σε μαγειρικά παιχνίδια και διαγωνισμούς, ντυμένα με ποδιές και πολύχρωμους μαγειρικούς σκούφους.

Το φεστιβάλ θα διαρκεί καθημερινά 18:00 – 21:30 και τη «σκυτάλη» θα παίρνουν παραδοσιακές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Κατά τις πρωινές ώρες, μαγειρέματα παραδοσιακών εδεσμάτων θα πραγματοποιηθούν σε παραλίες του νησιού, δίπλα στη θάλασσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη και τα προσφερόμενα φαγητά κερασμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.