ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Ζαγόρι: Δύο κουκλίστικα χωριά που πρέπει να βάλεις άμεσα στην ταξιδιωτική σου λίστα

Η αρχοντική συμπολιτεία της Ηπείρου με την κουκλίστικη ομορφιά!

Ζαγόρι: Δύο κουκλίστικα χωριά που πρέπει να βάλεις άμεσα στην ταξιδιωτική σου λίστα

Η χώρα μας είναι γεμάτη όμορφους προορισμούς για κάθε εποχή του χρόνου και έτσι το μυαλό μας αναπόφευκτα κάνει σχέδια για ταξίδια. ‘Εδώ θα φτάσουμε σε έναν από αυτούς τστο υπέροχο Ζαγόρι, την αρχοντική συμπολιτεία της Ηπείρου με την κουκλίστικη ομορφιά!

Κι αν μας ρωτάτε ποιο από τα 46 συνολικά Ζαγοροχώρια να προτιμήσετε, εμείς θα σας πούμε ότι πολλά αξίζουν, αλλά η πραγματική έκπληξη ακούει στο όνομα… Άνω & Κάτω Πεδινά! Θα το καταλάβετε ιδίοις όμμασι μέσα από το φωτογραφικό ταξίδι που θα κάνουμε εδώ στα δύο αυτά υπέροχα Ζαγοροχώρια!

Άνω Πεδινά

Με αρκετές επιλογές σε σύγχρονους ξενώνες και περιποιηµένα ταβερνάκια, ο παραδοσιακός οικισµός τους τραβά τελευταία όλο και πιο πολύ τα βλέµµατα πάνω του, ενώ επίσης συνιστά ένα «αυτοτελές» καταφύγιο ό,τι πρέπει για να φορτίσετε τις µπαταρίες σας… Πριν φύγετε αξίζει να επισκεφθείτε τη µονή της Ευαγγελίστριας και τον ναό του Αγίου Δηµητρίου.

Άνω Πεδινά
Άνω Πεδινά
Άνω Πεδινά
Άνω Πεδινά
Άνω Πεδινά
Άνω Πεδινά
Άνω Πεδινά
Άνω Πεδινά
Άνω Πεδινά
Άνω Πεδινά
Άνω Πεδινά
Άνω Πεδινά

Κάτω Πεδινά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί να επικρατεί η αίσθηση ότι επισκιάζονται από τα Άνω, αλλά αν µπείτε στα ενδότερα του γραφικού οικισµού τους θα καταλάβετε ότι αποτελούν έναν εξίσου «αυτόνοµο» προορισµό. Στην είσοδο θα συναντήσετε το πανέµορφο κτήριο του Παρθεναγωγείου, ενώ στη συνέχεια τα καλντερίµια θα σας οδηγήσουν σε εκπληκτικά αρχοντικά κατασκευασµένα µε την τεχνική της ξερολιθιάς του 18ου αιώνα. Η µακραίωνη ιστορία του έχει αφήσει το αποτύπωµά της και στις εκκλησίες, όπως τον ναό των Ταξιαρχών (χρονολογηµένος το 1611) και του Αγίου Νικολάου.
Απόσταση: 36 χλµ. από τα Ιωάννινα

Κάτω Πεδινά
Κάτω Πεδινά
Κάτω Πεδινά
Κάτω Πεδινά
Κάτω Πεδινά
Κάτω Πεδινά
Κάτω Πεδινά
Κάτω Πεδινά
Κάτω Πεδινά
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.