Θα σας «τρελάνει»: Το κουίζ με τα φρούτα που μόνο τα μαθηματικά μυαλά το λύνουν σε λιγότερο από 15 δεύτερα (φώτο)

Είναι για... δυνατούς λύτες

Θα σας «τρελάνει»: Το κουίζ με τα φρούτα που μόνο τα μαθηματικά μυαλά το λύνουν σε λιγότερο από 15 δεύτερα (φώτο)

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα μαθηματικό κουίζ με φρούτα το οποίο ισχυρίζεται ότι μπορεί να δείξει αν είστε… μαθηματικό μυαλό. Προϋπόθεση; Πρέπει να το επιλύσετε σε 15 δευτερόλεπτα.

Το κουίζ με τα φρούτα πρέπει να λυθεί σε μόλις 15 δευτερόλεπτα για να αποδείξετε την εξυπνάδα σας, οπότε βάλτε ένα χρονόμετρο και δοκιμάστε τις ικανότητές σας.

Βάζοντας τρία μάνγκο μαζί, το σύνολο της πρώτης σειράς ανέρχεται σε 15. Στη συνέχεια, ένα μάνγκο και δύο αχλάδια κάνουν 23 και ένας ανανάς και δύο αχλάδια ισούνται με 21.

Πόσο θα ήταν λοιπόν το σύνολο ενός μάνγκο, ενός αχλαδιού και ενός ανανά;

Μόνο τα πιο οξυδερκή μυαλά μπορούν να το βρουν στη στιγμή – εσάς πόση ώρα θα σας πάρει; Το κουίζ με τα φρούτα, μόνο τα μαθηματικά μυαλά το λύνουν σε λιγότερο από 15 δεύτερα

Η λύση του κουίζ με τα φρούτα

Για να λύσετε το κουίζ, πρέπει απλώς να προσδιορίσετε την αξία κάθε φρούτου.

Έτσι, αν τρία μάνγκο έχουν συνολική αξία 15, αυτό σημαίνει ότι το καθένα από αυτά ισούται με πέντε.

Για να υπολογίσετε την αξία ενός αχλαδιού στη δεύτερη σειρά, αφαιρείτε πρώτα πέντε (για το μήλο) από το σύνολο των 23.

Αυτό σημαίνει ότι δύο αχλάδια ισούνται με 18 – άρα το καθένα αξίζει εννέα.

Στην τρίτη γραμμή, γνωρίζετε τώρα ότι τα δύο αχλάδια έχουν συνολική αξία 18. Άρα, εφόσον είναι δύο -ο ανανάς κάνει τρία για να έχουμε στο σύνολο 23.

Επομένως, αν το μήλο κάνει πέντε, ο ανανάς τρία και το αχλάδι εννέα, το σύνολο που αναζητάτε είναι 17.

Σωστή απάντηση λοιπόν το 17.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απλό δεν είναι; Αλλά τα καταφέρατε σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.