Παρελθόν οι… μπουγάτσες στη Θεσσαλονίκη – Ζαχαροπλαστείο έφτιαξε τα μπισκότα του Squid Game (φώτο)

Παρελθόν οι… μπουγάτσες στη Θεσσαλονίκη – Ζαχαροπλαστείο έφτιαξε τα μπισκότα του Squid Game (φώτο)

Οι Έλληνες δεν θα μπορούσαν να μην δείξουν την τρέλα τους για το Squid Game, με τα περίφημα μπισκότα της σειράς να εμφανίζονται στη Θεσσαλονίκη.

Βλέπετε πέρα από τη γνωριμία με τη νοτιοκορεάτικη κουλτούρα, τώρα οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και το παραδοσιακό έδεσμα του μπισκότου «dalgona» (ή αλλιώς «ppopgi»), το οποίο μάλλον είχαν ξεχάσει και οι ίδιοι οι Κορεάτες.

Βλέπετε, μιας και η σειρά είναι βασισμένη σε παιδικά παιχνίδια και αναμνήσεις μιας άλλης εποχής, τα μπισκότα αυτά ήταν δημοφιλή και πωλούνταν σε σχολεία τη δεκαετία του ‘70 και του ‘80 στη Νότια Κορέα.

Στο δεύτερο επεισόδιο του «Squid Game» οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε με τη βοήθεια βελόνας και με προσεκτικές κινήσεις να κόψουν το σχήμα που τους τύχαινε (τρίγωνο, κύκλο, αστέρι ή ομπρέλα), με σκοπό να σπάσουν το περίγραμμα χωρίς να αλλοιωθεί το εσωτερικό σχέδιο.

Οι Θεσσαλονικείς πλέον μπορούν να ξεχάσουν τις μπουγάτσες και τα τρίγωνα Πανοράματος, καθώς μπορούν να απολαύσουν τα μπισκότα «dalgona» που φτιάχνει γνωστό ζαχαροπλαστείο της συμπρωτεύουσας και να τεστάρουν τις δυνατότητές του στη δεύτερη δοκιμασία.

Βέβαια, αν κρίνουμε από τις εικόνες, υπάρχουν κάποιες διαφορές από τα μπισκότα που παρουσιάζονται στη σειρά αλλά χαλάλι!

Όπως εξηγεί στο ThessToday.gr ο Β’ αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών της πόλης, πρόσφατα διεξήχθη πάρτι στη Θεσσαλονίκη που είχε θέμα τη συγκεκριμένη σειρά και γι’ αυτόν τον λόγο παρασκευάστηκε η παρτίδα των μπισκότων.

«Ο συγκεκριμένος καταναλωτής που διοργάνωσε το πάρτι πήγε σε διάφορα καταστήματα αλλά δεν μπορούσε να βρει τα μπισκότα της σειράς. Εμείς το θεωρήσαμε ως “challenge” και στο πλαίσιο αυτής της λογικής κάναμε αυτά τα μπισκοτάκια, τα οποία είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος, το ενδιαφέρον καταναλωτών για την παρασκευή των μπισκότων «Dalgona» είναι ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι τηλεφωνούν στο κατάστημα και ρωτούν για την προμήθεια των συγκεκριμένων ζαχαρένιων λιχουδιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.