Το επικό 10ο επεισόδιο του Game of Thrones, έγραψε ιστορία στην τηλεόραση. Ήταν πράγματι το καλύτερο που έχουμε δει, ειδικά με τις τόσες ανατροπές και για τον Τζον Σνόου.

Η μεγαλύτερή του στιγμή ήταν το τέλος του, με την ολοκλήρωση του οράματος του Μπραν, σύμφωνα με το οποίο ο Νεντ Σταρκ, αφού έχει σκοτώσει τους φρουρούς στον Πύργο της Χαράς, βρίσκει την αδερφή του Λυάννα μέσα στα αίματα. Η Λυάννα έχει φέρει λίγο πριν στη ζωή, τον γιο του Ραίγκαρ Ταργκάρυεν.

Και θα ήταν μεγαλύτερος ο ντόρος, αν επί χρόνια δεν συζητούσε όλο το διαδίκτυο τη θεωρία R+L=J, δηλαδή Ραίγκαρ+Λυάννα=Τζον(;).

Γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η θεωρία; Γιατί αποδεικνύει ότι ο Τζον Σνόου, είναι ο άνθρωπος της φωτιάς και του πάγου, αυτός δηλαδή που κατά την προφητεία θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Βασιλιά της Νύχτας, όταν έρθει η ώρα.

Ωστόσο στην τελευταία αυτή σκηνή, η Λυάννα κάτι  ψιθυρίζει στον Νεντ Σταρκ. Χρήστες του διαδικτύου, δεν το άφησαν ασχολίαστο, ισχυριζόμενοι ότι διάβασαν τα χείλη της, αφού παρακολούθησαν τη σκηνή περίπου 50 φορές.

Σύμφωνα με αυτούς, η Λυάννα είπε στον Νεντ: “Το όνομά του είναι…” και ακολούθησε ένα όνομα με τρεις συλλαβές που άρχιζε από J, με πιθανότερο το Τζαχαίρυς (πρόγονος των Ταργκάρυεν).

Είναι πολύ πιθανό, ο Νεντ Σταρκ να άλλαξε το όνομα σε Τζον, καθώς δεν θα μπορούσε να πάρει στο Βορρά ένα μωρό με όνομα Ταργκάρυεν!