ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Big Brother: Εκτός ριάλιτι ο Αντώνης Αλεξανδρίδης μετά το σχόλιο για την κακοποίηση γυναικών – Αντιδράσεις κομμάτων

Big Brother: Εκτός ριάλιτι ο Αντώνης Αλεξανδρίδης μετά το σχόλιο για την κακοποίηση γυναικών – Αντιδράσεις κομμάτων

Δυστυχώς σε μια κρίσιμη περίοδο για τον Ελληνισμό ασχολούμαστε με εκπομπές χαμηλής τηλεοπτικής αξίας τύπου «Big Brother» την ώρα που ο Ρ.Τ.Ερντογάν επιδιώκει να αρπάξει την περιουσία της Ελλάδας και να σφετεριστεί κυριαρχικά της δικαιώματα.

Εκτός Big Brother έμεινε ο Αντώνης Αλεξανδρίδης καθώς ο «Μεγάλος Αδερφός» αποφάσισε την απομάκρυνσή του μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τις αναφορές live του παίκτη.

Οι αντιδράσεις που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στα κοινωνικά δίκτυα, τόσο στο twitter όσο και στο Instagram, μετά από ακραίες δηλώσεις του παίκτη είναι πολύ μεγάλες, ενώ το θέμα έφτασε έως και την πολιτική ηγεσία, με την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Ο Big Brother αποφάσισε την άμεση αποχώρηση του Αντώνη Αλεξανδρίδη, ο οποίος θα κληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για όσα είπε «στον αέρα» του ριάλιτι. Ήδη απολογήθηκε στο δωμάτιο επικοινωνίας του παιχνιδιού, πριν αποφασιστεί η απομάκρυνσή του.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται να λέει ο παίκτης σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα από το live streaming του ριάλιτι, γίνεται αναφορά σε βιασμό και σεξιστική αντιμετώπιση γυναικών. Συγκεκριμένα ακούγεται να λέει: «με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό».

Κατόπιν τούτου καταγράφονται σχόλια στα οποία οι χρήστες ζητούν την αποπομπή του από το ριάλιτι.

Παρέμβαση Πέτσα σε ΕΣΡ και ΣΚΑΪ

https://twitter.com/SteliosPetsas/status/1302702596432556033

Στο ζήτημα παρενέβη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, που σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι επικοινώνησε τόσο με το ΕΣΡ όσο και με τον ΣΚΑΪ για το ζήτημα.

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτι, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ.

Επικοινώνησα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό και θεωρώ αυτονόητη την άμεση αντίδρασή του», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

Θέση για το περιστατικό πήραν και στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος έγραψε στο twitter: «Κουλτούρα βιασμού σε prime time και με χορηγούς. Αηδία και ανατριχίλα. Αν από αυτό βγάζουν λεφτά να βρουν κάποιον άλλο τρόπο. Να μην επιτρέψουμε να πάρει κεφάλι η καφρίλα και ο κανιβαλισμός».

Τη δική της παρέμβαση έκανε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Ζέφη Δημαδάμα.

«Γυναίκες ως “σκεύη ηδονής”! Γυναίκες για “χρήση” ακόμη και αν δεν θέλουν, τότε βιασμός! Ομοφοβικοί, σεξιστές, νταήδες και βιαστές(!) προς τέρψη των αχόρταγων τηλεθεατών & της τηλεοπτικής αρένας. Κι όμως δεν είναι μόνο στην TV… Η δολοφονία της Τοπαλούδη και τόσες άλλες γυναίκες δίπλα μας. Βια, βιασμός, δολοφονίες. Ο εισαγγελέας; Αίσχος!», έγραψε στο twitter.

ΜέΡΑ25

«Ο βιασμός και η αναπαραγωγή της κουλτούρας του συνιστούν σοβαρές εγκληματικές πράξεις», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ο κ. Κριθαρίδης προσθέτει ότι «η αναπαραγωγή της κουλτούρας του βιασμού, της τοξικής αρρενωπότητας και όλων των υποκατάστατων της σε ζωντανή σύνδεση ως υποπροϊόντα μιας άθλιας τηλεοπτικής παραγωγής σαν αυτές που δυστυχώς μας έχει συνηθίσει πολλά χρόνια τώρα η ιδιωτική τηλεόραση, δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας».

KNE

«Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, μέσω του γνωστού τηλε-σκουπιδιού “Big Brother”, “βιάζει” την ανθρώπινη αξιοπρέπεια! Μετά τον ακραίο εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης, την προβολή φασιστικών-ρατσιστικών αντιλήψεων και συμπεριφορών, την αναπαραγωγή στερεοτύπων και την εμπορευματοποίηση της σεξουαλικής επιλογής, ο ΣΚΑΪ προβάλλει πλέον και επικίνδυνα, μισογυνικά σχόλια για εγκληματικές πράξεις, όπως ο βιασμός γυναικών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ, με αφορμή σχετικό σχόλιο παίκτη του παιχνιδιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Βούρκος το σύστημα της εκμετάλλευσης που καθαγιάζουν, βρωμερά απόνερα τα τηλεοπτικά τους προϊόντα! Εδώ και τώρα να σταματήσει να προβάλλεται το τηλε-σκουπίδι “Big Brother”! Δε θέλουμε να ζούμε σε χωματερή!» προσθέτει στο σχόλιό της η ΚΝΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.