Λ.Λαζόπουλος για το πώς εμπνεύστηκε τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους»: «Είχε ανέβει η πίεσή μου»

Λ.Λαζόπουλος για το πώς εμπνεύστηκε τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους»: «Είχε ανέβει η πίεσή μου»

Οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι» έκαναν πρεμιέρα στην ελληνική τηλεόραση το 1992, με το τελευταίο επεισόδιό τους να προβάλλεται το 2018.

Πρωταγωνιστεί και γράφει το σενάριο ο Λάκης Λαζόπουλος, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Αϊδίνη. Ο 64χρονος ηθοποιός, σεναριογράφος, παρουσιαστής και συγγραφέας φιλοξενήθηκε την Παρασκευή (25/09) σε μεσημεριανή τηλεοπτική εκπομπή και αποκάλυψε ποια ήταν η αφορμή για να εμπνευστεί την εν λόγω σειρά.

Όπως τόνισε: «Υπάρχει μια στιγμή που τα πράγματα αλλάζουν μέσα σου και παίρνουν ένα δρόμο άλλον. Διαφοροποιείσαι μέσα σου, θες και την ησυχία του θεάτρου. Το θέατρο μου αρέσει πάρα πολύ, πάντα μου άρεσε. Την πρώτη δεκαετία της ζωής μου δεν έκανα καθόλου τηλεόραση, δεν μου άρεσε καθόλου. Βρέθηκα σε αυτήν τελείως συμπτωματικά.

Οι “Δέκα Μικροί Μήτσοι” προήλθαν τυχαία. Ήμουν σε ένα γιατρό, είχε ανέβει η πίεσή μου και του έλεγα πως δεν μπορώ να μπω στο θέατρο. Μου λέει, “γιατί δεν πας στην τηλεόραση, που άμα στη δίνει, θα ανοίγεις την πόρτα και θα βγαίνεις έξω”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βγήκα, λοιπόν, έξω με αυτήν την πληροφορία. Πήγα σπίτι μου και ξαφνικά, επειδή τον πατέρα μου τον έλεγαν Μήτσο και είδα τους “Δέκα Μικρούς Νέγρους“, συνδύασα αυτά και λέω “Δέκα Μικροί Μήτσοι, θα αρχίσω να τους φτιάχνω”. Μου αρέσει ο τρόπος που φτιάχνεις ένα ρόλο, κυρίως ως προς τη φωνή. Στη μάνα, ας πούμε, είχα άγχος γιατί ήταν η πρώτη φορά που θα έπαιζα γυναικείο ρόλο. Δεν είχα περιθώριο να φαίνεται πως το κοροϊδεύω, έπρεπε να είναι μια αληθινή μάνα. Έτσι, έκανα ένα… δάνειο από τη Σαπφώ Νοταρά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.