ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«E.T. Ο Εξωγήινος»: Ο «Έλιοτ» έγινε 40 ετών και αποκαλύπτει γιατί δεν έχει δει την ταινία εδώ και 20 χρόνια

Η φράση της ταινίας "E.T. phone home" έχει μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου

«E.T. Ο Εξωγήινος»: Ο «Έλιοτ» έγινε 40 ετών και αποκαλύπτει γιατί δεν έχει δει την ταινία εδώ και 20 χρόνια

Καθώς η ταινία «E.T. Ο Εξωγήινος» γιορτάζει την 40ή επέτειό της, ο Henry Thomas, ο οποίος πρωταγωνίστησε ως Elliott, θυμάται πράγματα από εκείνη την περίοδο, καθώς για και τη φήμη που συνόδευσε τόσο την ταινία, όσο και τον ίδιο.

Ο ηθοποιός μίλησε στο CNN, καθώς κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση 4K Ultra HD της ταινίας. Περιλαμβάνει 45 λεπτά νέου bonus υλικού από την κλασική ταινία που σκηνοθέτησε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Αρχικά, όπως είπε ο Henry Thomas, δεν καταλάβαινε τον μικρό εξωγήινο που ήρθε να ζήσει στο σπίτι του Έλιοτ.

«Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί, ξέρετε, μου άρεσαν πολύ ο “Πόλεμος των Άστρων” και ο “Ιντιάνα Τζόουνς», θυμήθηκε ο Τόμας. «Μου έδωσαν ένα σενάριο και το διάβασα και σκέφτηκα, δεν υπάρχει μάχη με λέιζερ; Δεν υπάρχουν διαστημόπλοια, ή μάχες, ή καυγάδες; Αλλά λειτουργεί. Λειτουργεί με κάποιο τρόπο», είπε.

Μέχρι να δει πραγματικά τον E.T. στο πλατό, ο Thomas είπε ότι πίστευε ότι «αυτός ο τύπος με το δάχτυλο που μπορεί να σε θεραπεύσει» ήταν μια ανόητη ιδέα. Αυτό άλλαξε όταν ξεκίνησε η παραγωγή, είπε ο ηθοποιός, επειδή ο Σπίλμπεργκ έκανε τα πάντα τόσο πιστευτά.

«Ήταν σε θέση να σου μιλήσει και να σε κάνει να νιώσεις σαν συνομήλικος και όχι σαν να σου μιλούσαν υποτιμητικά, κάτι που είναι σημαντικό όταν είσαι παιδί», είπε ο Thomas. «Ειδικά όταν είσαι παιδί σε έναν κόσμο ενηλίκων, σε μια δουλειά ενηλίκων».

«Δεν έχω δει τον Ε.Τ. εδώ και 20 χρόνια»

Παρόλο που ο Thomas δεν έχει δει τον “E.T.” εδώ και 20 χρόνια (είπε ότι δεν μπορεί να δει τον εαυτό του στην οθόνη), καταλαβαίνει γιατί η ταινία άντεξε.

«Μιλάει για την παγκόσμια ανθρώπινη συμπόνια», είπε. «Και όλοι το έχουμε αυτό. Όλοι έχουμε τον φροντιστή μέσα μας, σωστά; Έτσι νομίζω ότι μιλάει γι’ αυτό. Μας φέρνει πίσω στο να είμαστε νέοι».

Ο Τόμας είπε ότι ακόμα τον αναγνωρίζουν ως το αγόρι από την ταινία E.T. the Extra-Terrestrial, αλλά δεν τον πειράζει.

Ήταν πιο δύσκολο όταν ήταν παιδί, ένα σοκ όταν άγνωστοι σε όλο τον κόσμο άρχισαν να τον χαιρετούν. Ο Χένρι Τόμας ως μικρός Έλιοτ

«Ξαφνικά, δεν ήμουν πια ανώνυμος. Και αυτό ήταν ένα παράξενο συναίσθημα ως παιδί», θυμάται ο Thomas.

«Υπήρχε ένα βιβλίο που λεγόταν “Ποτέ μη μιλάς σε ξένους” και έλεγε να μη μιλάς σε ξένους, να μη μιλάς σε ξένους ανθρώπους που δεν γνωρίζεις, και αν δεν τους γνωρίζουν οι γονείς σου ή η οικογένειά σου, να μην τους μιλάς, και τότε όλοι μιλούσαν σε μένα». Ο Χένρι Τόμας σήμερα

Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ της φήμης, συνειδητοποίησε ότι ήταν υπέροχο που συνεργάστηκε με αυτόν τον σκηνοθέτη κάνοντας αυτή την αγαπημένη ταινία.

«Φαντάζομαι ότι αν ήταν μια κακή ταινία που ήταν παγκοσμίως καταφρονημένη, δεν θα μιλούσαμε γι’ αυτήν τώρα, 40 χρόνια μετά», δήλωσε ο Thomas.

«Αλλά επίσης οι άνθρωποι, όταν με αναγνωρίζουν, με συνδέουν με αυτόν τον σπουδαίο χαρακτήρα, αυτό το είδος του cool, επαναστατικού νεαρού αγοριού, και αυτό είναι σπουδαίο πράγμα».

Εκτός από το πρωτόγνωρο υλικό της ταινίας, τα άλλα bonus features της νέας έκδοσης περιλαμβάνουν μια αναδρομή στην ταινία, “40 Years of E.T. the Extra-Terrestrial”, μαζί με το “TCM Classic Film Festival: An Evening With Steven Spielberg”.

Υπάρχουν επίσης συνεντεύξεις από το καστ και το συνεργείο και μια συζήτηση με τον συνθέτη John Williams για τη διάσημη μουσική της ταινίας.

Ο Τόμας δήλωσε ότι αναγνωρίζει πόσο ιδιαίτερη είναι ο E.T. «Είναι ένα σπάνιο και μοναδικό πράγμα στο οποίο μπορείς να συμμετέχεις και το εκτιμώ πολύ περισσότερο τώρα, επειδή ξέρω πόσο σπάνια είναι η επιτυχία σε αυτή τη βιομηχανία», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι περισσότερες ταινίες έρχονται και φεύγουν μέσα σε λίγα χρόνια και κανείς δεν τις θυμάται. Αυτή η συγκεκριμένη έμεινε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.