ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Για ποιο λόγο το Netflix «κόβει» σειρές που τις βλέπει ο κόσμος

Το «μαγικό» όριο που πρέπει να ξεπεράσει μια σειρά του Netflix για να ανανεωθεί αγγίζει το 50% με το ποσοστό ολοκλήρωσης

Για ποιο λόγο το Netflix «κόβει» σειρές που τις βλέπει ο κόσμος

Οι τηλεθεατές του Netflix προσπαθούν να καταλάβουν γιατί μια θεωρητικά δημοφιλής και επιτυχημένη σειρά «κόβεται», την ώρα που άλλες σειρές με χαμηλότερα νούμερα τηλεθέασης παίρνουν το «πράσινο φως» να συνεχιστούν.

Σύμφωνα με το Forbes, ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το Netflix επιλέγει να «κόψει» ή να ανανεώσει μια σειρά είναι μια μέτρηση που ονομάζεται «ποσοστό ολοκλήρωσης», η οποία μετρά πόσοι θεατές παρακολούθησαν πραγματικά μια σειρά μέχρι το τέλος.

Ενώ ο συνολικός αριθμός ωρών προβολής μιας σειράς μπορεί να δώσει μια ιδέα για το χρόνο που αφιέρωσε το κοινό, το ποσοστό ολοκλήρωσης μπορεί να υποδηλώσει εάν αυτοί οι αριθμοί θα μεταφραστούν σε μια ισχυρή βάση θεατών για τις μελλοντικές σεζόν.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της σειράς First Kill, η οποία «κόπηκε» μετά την πρώτη σεζόν παρά το γεγονός ότι είχε περισσότερες ώρες παρακολούθησης σε σύγκριση με μια σειρά όπως το Heartstopper, η οποία ανανεώθηκε για δύο νέες σεζόν.

Ενώ οι θεατές του Netflix αφιέρωσαν πολύ περισσότερο χρόνο στο First Kill, φαίνεται ότι μόνο το 44% περίπου όσων το παρακολουθούσαν είδαν όλη τη σειρά, ενώ το 73% των θεατών του Heartstopper παρακολούθησαν μέχρι το τελευταίο επεισόδιο.

Εκτιμάται ότι το «μαγικό» όριο που πρέπει να ξεπεράσει μια σειρά του Netflix για να ανανεωθεί αγγίζει το 50% με το ποσοστό ολοκλήρωσης. Για παράδειγμα η σειρά 1899 που θεωρείται καλή σειρά, φτάνει το 32% ποσοστό ολοκλήρωσης.

Έτσι, η υπηρεσία ροής είναι κατανοητό ότι δεν θέλει να πετάξει τα χρήματά της σε νέες σεζόν σειρών, αν η πλειοψηφία του κοινού δεν μπορούσε καν να φτάσει στο τέλος της τρέχουσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.