ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

HBO Max: Απέσυρε σχεδόν 200 επεισόδια του «Sesame Street»

Από την Παρασκευή, το HBO Max παρουσίασε συνολικά 456 επεισόδια του «Sesame Street»

HBO Max: Απέσυρε σχεδόν 200 επεισόδια του «Sesame Street»

To ΗΒΟ συνεχίζει την εκκαθάριση του περιεχομένου του με την απόσυρση από την πλατφόρμα σχεδόν 200 παλαιότερων επεισοδίων της κλασικής παιδικής εκπομπής «Sesame Street».

Η κατάργηση των επεισοδίων της σειράς και άλλου πρόσφατου περιεχομένου από το HBO Max φαίνεται να αποτελεί μέρος των κινήσεων της νέας ιδιοκτήτριας Warner Bros. Discovery, με στόχο τη μείωση των υποχρεώσεων πληρωμής του περιεχομένου ροής.

Από την Παρασκευή, το HBO Max παρουσίασε συνολικά 456 επεισόδια του «Sesame Street», με μια επιλογή από τις σεζόν 1, 5 και 7 και την πλήρη σύνθεση από τις πιο πρόσφατες σεζόν 39-52.

Από αυτά, μόνο 29 είναι από τις πρώτες σεζόν. Προηγουμένως, είχε στη διάθεση του κοινού περίπου 650 συνολικά επεισόδια, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τις σεζόν 2-4, σεζόν 6 και όλα των σεζόν μεταξύ 8 και 35.

Η Warner Bros. Discovery επιβεβαίωσε ότι το HBO Max αφαίρεσε αρκετά από τα παλαιότερα επεισόδια του «Sesame Street» αυτή την εβδομάδα.

«Το “Sesame Street” ήταν και συνεχίζει να είναι σημαντικό μέρος της τηλεοπτικής κουλτούρας και κορωνίδα της προσφοράς μας για την προσχολική ηλικία», δήλωσε εκπρόσωπος του HBO Max στο Variety.

«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε το “Sesame Street” στα σπίτια των οικογενειών», συμπεριλαμβανομένης της 52ης σεζόν που θα κάνει πρεμιέρα αυτό το φθινόπωρο και των 400 και πλέον επεισοδίων της πιο πρόσφατης και προηγούμενης σεζόν που παραμένουν στο Cartoonito στο HBO Max.

Παράλληλα, κάποια επιλεγμένα επεισόδια συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα στο PBS Kids και στο κανάλι Sesame Street στο YouTube.

Το HBO και το Sesame Workshop υπέγραψαν το 2015 συμφωνία, παρέχοντας μια νέα ροή εσόδων για το «Sesame Street», ενώ παραχώρησαν δικαιώματα στο HBO για να τρέξει πρώτο τα νέα επεισόδια της σειράς ορόσημο πριν εμφανιστούν στο PBS.

Η τρέχουσα συμφωνία τους δίνει το δικαίωμα της πρώτης προβολής των νέων σεζόν στο HBO Max έως το 2025.

Η κατάργηση των επεισοδίων έγινε μετά την ανακοίνωση της Τετάρτης από την HBO Max ότι τουλάχιστον 36 ακόμη τηλεοπτικοί τίτλοι θα αποσυρθούν από την υπηρεσία αυτή την εβδομάδα.

Αυτό περιλαμβάνει 20 πρωτότυπες εκπομπές του HBO Max, συμπεριλαμβανομένου του εφηβικού δράματος «Generation», της σειράς κινουμένων σχεδίων «Infinity Train» και της παιδικής εκπομπής «Summer Camp Island», καθώς και αρκετά αφιερώματα στο «Sesame Street».

Νωρίτερα το HBO Max είχε ανακοινώσει ότι δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες στην πλατφόρμα οι 8 αυθεντικές ταινίες  του «Harry Potter».

Η Warner Bros. Discovery είπε ότι η απόφαση για την απόσυρση των σειρών από το HBO Max συνδέεται με την συνεργασία της πλατφόρμας με το Discovery+.

«Επειδή εργαζόμαστε για να συγκεντρώσουμε τους καταλόγους περιεχομένου μας σε μια πλατφόρμα, θα κάνουμε αλλαγές στην προσφορά περιεχομένου που είναι διαθέσιμη τόσο στο HBO Max όσο και στο Discovery+. Αυτό θα περιλαμβάνει την αφαίρεση ορισμένου περιεχομένου και από τις δύο πλατφόρμες» ανέφερε σε σχετική δήλωση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το HBO Max αφαίρεσε επίσης αθόρυβα έξι ταινίες της Warner Bros και εκπομπές του HBO όπως τα «Camping», «Vinyl», «Mrs. Fletcher» και «Run».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπό τη διαχείριση της Warner Bros. Discovery, το HBO Max απέσυρε επίσης πρόσφατα τη σειρά «Strange Adventures» του Greg Berlanti της DC και το «Wonder Twins».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.