Ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Τζέφρι Ντάμερ αποκαλύπτει πώς μπήκε στο… πετσί του ρόλου

«Πήγα σε πραγματικά "σκοτεινά" μέρη και έμεινα εκεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα»

Ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Τζέφρι Ντάμερ αποκαλύπτει πώς μπήκε στο… πετσί του ρόλου

Στην κορυφή του Netflix βρίσκεται η σειρά 10 επεισοδίων, «Τέρας: Η ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ» του βραβευμένου με Emmy σκηνοθέτη Ryan Murphy, με τον Έβαν Πίτερς να υποδύεται έναν από τους διασημότερους κατά συρροή δολοφόνους όλων των εποχών.

O Τζέφρι Ντάμερ θεωρείται ένας από τους χειρότερους serial killer της Αμερικής, ο οποίος έτρωγε τους νεκρούς εραστές του για να καταπολεμήσει όπως υποστήριξε, τη μοναξιά του.

Ο αδίστακτος άνδρας καταδικάστηκε για 17 δολοφονίες νεαρών αντρών, παιδική σεξουαλική κακοποίηση, κανιβαλισμό και πολλές ακόμα κατηγορίες, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν 83 φωτογραφίες πτωμάτων σε διάφορα στάδια αποσύνθεσης.

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο της σειράς υπογράφουν ο Ράιαν Μέρφι και ο Ίαν Μπρέναν, ενώ τον Ντάμερ, τον άνδρα που κρυβόταν πίσω από τις δολοφονίες ομοφυλόφιλων και μαύρων κυρίως ανδρών και νεαρών αγοριών κατά το 1978 έως το 1991, υποδύεται ο Έβαν Πίτερς.

Ο ηθοποιός μίλησε πρόσφατα στο Netflix και κατέθεσε την εμπειρία του ως… Τζέφρι Ντάμερ. Όπως είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του, ήταν ο πιο σκληρός ρόλος που έχει αναλάβει ποτέ στη ζωή του.

Η πρώτη συμβουλή που του έδωσε ο Ράιαν Μέρφι, όπως αποκάλυψε, ήταν να παρακολουθήσει τη συνέντευξη που έδωσε ο πραγματικός Ντάμερ στον Στόουν Φίλιπς, προκειμένου να μελετήσει τον χαρακτήρα, τις κινήσεις και την ψυχοσύνθεσή του.

Στη συνέχεια, διάβασε πολλές βιογραφίες του, αλλά και την έκθεση της αστυνομίας, ενώ κατάφερε να εντοπίσει επίσης την ομολογία του Ντάμερ το 1992, καθώς και μια μαγνητοφώνηση, στην οποία μιλάει σε έναν ψυχολόγο/ντετέκτιβ.

«Ήταν συγκλονιστικό που συνέβησαν όλα αυτά. Ένιωσα σημαντικό να σεβαστούμε τα θύματα, τις οικογένειές τους και να προσπαθήσουμε να πούμε την ιστορία όσο πιο αυθεντικά γίνεται», θυμάται ο Έβαν Πίτερς.

Ωστόσο, τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον ηθοποιό, όταν ήρθε η ώρα να υποδυθεί τον Ντάμερ μπροστά στον φακό. «Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Ήταν το πιο σκληρό πράγμα που μου έχει ζητηθεί να κάνω στην καριέρα μου», τόνισε.

«Ειλικρινά, φοβόμουν πάρα πολύ για όλα αυτά τα πράγματα που έκανε και βούτηξα σε αυτό. Η προσπάθειά μου να αφοσιωθώ σε αυτό ήταν από τα πιο δύσκολα πράγματα σε ολόκληρη τη ζωή μου. Ήθελα να είμαι αυθεντικός», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ανέφερε μάλιστα, πως για να καταφέρει να μπει στον ρόλο του και να γίνει ένα με τον ήρωά του, «έπρεπε να πάει σε πραγματικά “σκοτεινά” μέρη και να μείνει εκεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα».

Αν δεν ήταν εκεί το συνεργείο της παραγωγής, ο Πίτερς αναφέρει πως θα «ένιωθε πολύ εκτεθειμένος» και μάλιστα, ίσως ένιωθε πως βρίσκεται σε κίνδυνο ψυχικά.

«Το συνεργείο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να με κρατήσει στα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω όσο θα ήθελα, δεν θα μπορούσα να είχα κάνει τίποτα γι’ αυτόν τον ρόλο, χωρίς αυτούς», δήλωσε.

Μάλιστα, φρόντισε να ευχαριστήσει συγκεκριμένα άτομα, για τη συνεργασία τους. «Ευχαριστώ την υπεύθυνη φωτογραφίας και εστίασης Σάρα Μπράντες, που ήταν μια ανάσα καθαρού αέρα και φωτός, ενώ γύριζα όλες αυτές τις φρικιαστικές σκηνές. Κι ένα ευχαριστώ στον Τζέισον ΜακΚόρνικ, τον διευθυντή φωτογραφίας της σειράς», ανέφερε.

Όσο κι αν δυσκολεύτηκε ο Έβαν Πίτερς, κατάφερε τελικά αυτό που ήθελε. Έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία, την καλύτερη ίσως στην επαγγελματική του πορεία μέχρι σήμερα. Πολλοί ωστόσο, είναι εκείνοι που επισημαίνουν ότι «ο Ντάμερ δεν πρέπει να φαίνεται αλλιώς στα μάτια του κοινού, απλά και μόνο επειδή ο Πίτερς είναι καλός ηθοποιός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλοί τηλεθεατές έχουν φτάσει να μιλούν για έναν «ευαίσθητο» άνδρα, ο οποίος λόγω δύσκολων βιωμάτων οδηγήθηκε σε αυτές τις πράξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.