Σαλος με την ερώτηση για το δεκαχίλιαρο στο τηλεπαιχνίδι «Εκατομμυριούχος» (βίντεο)

Ο παίκτης πήρε 10.000 ευρώ

Σαλος με την ερώτηση για το δεκαχίλιαρο στο τηλεπαιχνίδι «Εκατομμυριούχος» (βίντεο)

Αντιδράσεις προκάλεσε μια για το δεκαχίλιαρο στο τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;».

15 ερωτήσεις, 3 βοήθειες, 2 μαξιλαράκια κι ένα μεγάλο έπαθλο 100.000 ευρώ! Καθημερινά στις 20:00, οι παίκτες μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι και 100.000 ευρώ, αρκεί να δίνουν σωστές απαντήσεις, στο τηλεπαιχνίδι του ANT1, «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;».

Εκείνο που προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις ήταν η ερώτηση που έτυχε στον παίκτη του τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» για τα 10.000 ευρώ.

Αυτή τον καλούσε να ονοματίσει τον Έλληνα που απεικόνιζε το δεκαχίλιαρο, το χαρτονόμισμα των 10.000 δραχμών.

«”Δεν ξέρει” αλλά ρισκάρει και όλως “τυχαία” απαντάει το σωστό…» γράφει κάποιος στο Twitter που υποστηρίζει, όπως και δεκάδες άλλοι πως ο διαγωνιζόμενος γνωρίζει τις απαντήσεις εκ των προτέρων.

Όταν κυκλοφόρησε το χαρτονόμισμα των 5 χιλιάδων δραχμών, δεν υπήρχε χαρτονόμισμα με μεγαλύτερη αγοραστική αξία.

Στη μία όψη απεικόνιζε το μεσαιωνικό κάστρο του χωριού Καρύταινα στην Πελοπόννησο.

Χτίστηκε στα μέσα του 13ου αιώνα κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας, από την άρχουσα οικογένεια των Ντε Μπριγιέρ.

Από το 1461 βρισκόταν υπό την κυριαρχία των Οθωμανών έως το 1821, όταν απελευθερώθηκε από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Ο απελευθερωτής Γέρος του Μοριά απεικονίζεται στην άλλη όψη του χαρτονομίσματος.

Η φράση, “έχεις ή δώσε έναν Κολοκοτρώνη”, ήταν πολύ συνηθισμένη στην αργκό και φυσικά σήμαινε δώσε ένα πεντοχίλιαρο.

Το χαρτονόμισμα των 10 χιλιάδων δραχμών κυκλοφόρησε μόλις το 1995. Και οι δύο όψεις του κοσμούνταν από τις μορφές της ιατρικής.

Στη μία ήταν ο Θεός της Ιατρικής ο Ασκληπιός και στην άλλη ο Γεώργιος Παπανικολάου, ο επιστήμονας που δημιούργησε το Τεστ Παπ. που με ασήμαντο κόστος σώζει καθημερινά εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Στις 11 Μαρτίου του 1995, η εφημερίδα Καθημερινή έγραψε: “Η απόφαση για την έκδοση του χαρτονομίσματος των δέκα χιλιάδων δραχμών με την απεικόνιση του Γεωργίου Παπανικολάου στη μία πλευρά του, αποτελεί ασφαλώς πρωτοτυπία, καθώς με το νέο χαρτονόμισμα τιμάται μία σημαντική προσωπικότητα που έζησε μόλις πριν από λίγες δεκαετίες και όχι ένα ιστορικό πρόσωπο του μακρινού παρελθόντος, όπως έως τώρα συνηθιζόταν”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και τα δύο χαρτονομίσματα αποσύρθηκαν το 2002, με την έλευση του ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.