ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Sexify: Η σειρά στο Netflix που μιλάει για το σεξ χωρίς ταμπού (βίντεο)

Το πρώτο που τραβά τον θεατή σε αυτή τη σειρά είναι αναμφισβήτητα η υγιής σχέση μεταξύ των τριών ηρωίδων

Sexify: Η σειρά στο Netflix που μιλάει για το σεξ χωρίς ταμπού (βίντεο)

Στην πλατφόρμα του Netflix πολλές είναι οι σειρές, οι ταινίες και τα ντοκιμαντέρ που μπορεί κανείς να δει, είτε για ψυχαγωγικούς, είτε για διδακτικούς λόγους, τα προγράμματα όμως που προσφέρουν και τα δύο, έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Μια τέτοια σειρά είναι και το Sexify. Η Πολωνική σειρά που κυκλοφόρησε το 2021 γνώρισε τεράστιο φανατικό κοινό και τώρα με τη δεύτερη σεζόν της, βρίσκεται στις top προτιμήσεις των χρηστών του Netflix.

Η υπόθεση είναι απλή: Η Natalia (aka Aleksandra Skraba) με σκοπό να αποφοιτήσει από τη σχολή της και να κερδίσει σε έναν τεχνολογικό διαγωνισμό δημιουργεί μια εφαρμογή βελτιστοποίησης ύπνου, ο καθηγητής της όμως «γκρεμίζει» το όνειρό της και βρίσκει την ιδέα της βαρετή και καθόλου… sexy.

Στην ιστορία εμπλέκονται η καλή της φίλη Παολίνα (aka Maria Sobocinska) και η Monika (Sandra Drzymalska), οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με τα δικά τους προβλήματα και ψάχνουν ακόμη τον εαυτό τους.

Τόσο μοναδικά και τόσο ίδια τα τρία κορίτσια δημιουργούν έναν ξεχωριστό δεσμό και μαζί, είναι έτοιμες να κατακτήσουν τον τεχνολογικό κόσμο αλλά και να πάρουν πτυχίο, δημιουργώντας μια νέα εφαρμογή. Η νέα εφαρμογή τους πραγματεύεται το σεξ και έρχεται να δώσει στον γυναικείο πληθυσμό τα κλειδιά για μια απολαυστική εμπειρία. Τα τρία κορίτσια θα ερευνήσουν εξονυχιστικά τον γυναικείο οργασμό, για τον οποίο μάλιστα κανένας δε μιλά ανοιχτά -όχι μόνο στη σειρά, αλλά και στον real κόσμο- και εκεί ξεκινούν οι περιπέτειές τους.

Το πρώτο που τραβά τον θεατή σε αυτή τη σειρά είναι αναμφισβήτητα η υγιής σχέση μεταξύ των τριών ηρωίδων, οι οποίες μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές, με άλλα θέλω και άλλα πιστεύω, βρίσκουν όμως έναν κοινό κώδικα και πάντοτε είναι εκεί η μία για την άλλη.

Το σεξ και ό,τι αυτό συνεπάγεται μπορεί να είναι ένα ευαίσθητο θέμα σίγουρα όμως δεν θα έπρεπε να φαντάζει με παρανομία, που όλοι θα ψιθυρίζουν στον διάδρομο φοβούμενοι μην ακουστεί σε τρίτους.

Το «προστατευμένο» περιβάλλον, όπου και διαδραματίζεται η σειρά, με τις δυνατές σχέσεις φιλίας και τα χιουμοριστικά στιγμιότυπα είναι ένα πλαίσιο ασφαλές για συζητήσεις έξω από τα δόντια και χαρίζει στον θεατή όχι μόνο ένα ψυχαγωγικό διάλειμμα αλλά και ένα εκλεπτυσμένο εκπαιδευτικό 45λεπτο ανά επεισόδιο.

Ακόμη κάτι που κάνει τη σειρά μοναδική είναι σίγουρα η προσέγγιση του σεξ και του γυναικείου οργασμού -στη δεύτερη σεζόν στο τραπέζι θα πέσει και ο αντρικός οργασμός- και οι απορίες είναι πέρα ως πέρα ρεαλιστικές.

Τη στιγμή που το σεξ αποτελεί ταμπού και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη κι ας γιορτάσαμε το ευτυχισμένο 2023 πριν ένα μήνα, το σεξ μοιάζει με «αμαρτία», το Sexify έρχεται να ρίξει φως στα… άδυτα των σεξουαλικών «σκοτεινών» μυστικών με τον πιο χιουμοριστικό και εκλεπτυσμένο τρόπο.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που βλέπουμε μια σειρά να πραγματεύεται σεξουαλικά ζητήματα. Το Sex Education μοιάζει επίσης σαν μια σεξουαλική εγκυκλοπαίδεια, που επιβάλλεται να δουν τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς τους, παρακολουθώντας όμως το Sexify οι απορίες που γεννιούνται είναι απλές: Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να μιλήσουμε για το σεξ ανοιχτά και δη, για τον γυναικείο οργασμό; Οι σεξουαλικές επαφές -σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται κανείς- μοιάζουν με ένα μυστήριο και όχι μόνο γιατί δεν μιλάμε ανοιχτά για αυτό στα νεότερα παιδιά, αλλά και διότι δεν μιλάμε ανοιχτά μεταξύ μας.

Όπως θα δεις και στη σειρά, ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παολίνα είναι ότι δεν ξέρει πώς να επικοινωνήσει τις ανάγκες της. Δεν ξέρει τι της αρέσει και πώς να το ζητήσει, επομένως μια εφαρμογή που θα την κατευθύνει φαντάζει ιδανική λύση για εκείνη.

Χωρίς καμιά αμφιβολία λοιπόν, η σειρά Sexify θα σε κρατήσει στην οθόνη, είναι ιδανική για ένα ευχάριστο break από την καθημερινότητα ενώ παράλληλα θα σε κάνει να δεις από άλλη ματιά τις σεξουαλικές επαφές, το σεξ γενικότερα και την απόλαυση κάθε ατόμου, χωρίς ενοχές, ταμπού και στερεότυπα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.