ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

«The Chamber»: Το τηλεπαιχνίδι που μπορούσε να σκοτώσει τους παίκτες – «Κόπηκε» στα τρία πρώτα επεισόδια (βίντεο)

Πόσο μακριά θα φτάνατε για να κερδίσετε $100.000;

«The Chamber»: Το τηλεπαιχνίδι που μπορούσε να σκοτώσει τους παίκτες – «Κόπηκε» στα τρία πρώτα επεισόδια (βίντεο)

Το The Chamber ήταν ένα φρικτό τηλεπαιχνίδι που προβλήθηκε για μόλις τρία επεισόδια τον Ιανουάριο του 2002, πριν αποσυρθεί (αν και άλλα τρία επεισόδια γυρίστηκαν, δεν μεταδόθηκαν ποτέ).

Αν πρόκειται να ψηφίσετε το κόμμα «Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη και απαγορευθεί η συμμετοχή του στις εκλογές, θα ψηφίζατε ΣΥΡΙΖΑ για να «τιμωρήσετε» την κυβέρνηση;

  • Ναι (23%, 4.118 Votes)
  • Όχι (66%, 11.893 Votes)
  • Ίσως ναι (5%, 816 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 133 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (6%, 1.033 Votes)

Σύνολο ψήφων: 17.993

Loading ... Loading ...

Η υπόθεση του show ήταν απλή: όσο περισσότερο άντεχες τις συνθήκες στο «Chamber» απαντώντας σωστά σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων, τόσο περισσότερα χρήματα κέρδιζες. Κάθε διαγωνιζόμενος που απάντησε σωστά σε συνολικά 25 ερωτήσεις κέρδιζε το μεγάλο έπαθλο των 100.000 δολαρίων, αν και κανένας διαγωνιζόμενος δεν το πέτυχε ποτέ σε κανένα επεισόδιο μετάδοσης.

Το πρόβλημα του show ήταν με το κεντρικό της κομμάτι, την ίδια την αίθουσα: Ουσιαστικά ένας θάλαμος βασανιστηρίων: οι διαγωνιζόμενοι ήταν δεμένοι σε ένα τραπέζι μέσα στην αίθουσα και υποβάλλονταν σε ακραίες θερμοκρασίες, πίδακες νερού, μυϊκές συσπάσεις, δονήσεις 5-9 ρίχτερ, δυνατούς ανέμους και πτώσεις επιπέδων οξυγόνου.

Οι διαγωνιζόμενοι ήταν στην αίθουσα για έως και επτά γύρους, διάρκειας ενός λεπτού ο καθένας. Καθώς προχωρούσαν οι γύροι, οι συνθήκες στο Chamber χειροτέρευαν. Στα τρία επεισόδια που προβλήθηκαν μόνο ένας παίκτης «επέζησε» και στα επτά επίπεδα, ο Scott Brown.

Οι πραγματικές λειτουργίες του Chamber εξαρτιόνταν από το ποιο Chamber αντιμετώπιζε ο παίκτης: η επιλογή ήταν μεταξύ του Θερμού ή του Ψυχρού Θαλάμου, το οποίο επιλεγόταν τυχαία για τον διαγωνιζόμενο από έναν υπολογιστή.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος φορούσε αισθητήρες που παρακολουθούσαν την καρδιά του και την πίεση του. Αν οι μετρήσεις έφταναν σε ακραίο σημείο τότε το παιχνίδι σταματούσε. Σύμφωνα με τους κανόνες ο παίκτης μπορούσε να βάλει τέλος ο ίδιος φωνάζοντας «Σταματήστε τον θάλαμο» ή απλά αν λιποθυμούσε

Το πλάνο για τη συνέχεια του reality ήταν να δημιουργηθούν και άλλοι θάλαμοι με νερό, ηλεκτρισμό και έντομα. Ευτυχώς δεν υλοποιήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο.Κριτικοί αλλά και μέλη της ιατρικής κοινότητας άσκησαν σφοδρή κριτική στο Fox για το γεγονός ότι ρίσκαρε τη ζωή των διαγωνιζόμενων. Ήταν πολύ πιθανό κάποιος να υποστεί υποθερμία στον Παγωμένο Θάλαμο ή καρδιακή προσβολή στον Καυτό. Οι αισθητήρες θα αναγνώριζαν το πρόβλημα αφού είχε ήδη συμβεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αντιδράσεις οδήγησαν στο τέλος του σόου με τον Scott Brown να είναι ο μοναδικός που άντεξε και στα επτά επίπεδα του Παγωμένου Θαλάμου. Απάντησε σωστά σε 20 ερωτήσεις και πήρε 20.000 δολάρια. Μετά το τέλος του παιχνιδιού νοσηλεύτηκε με υποθερμία και μήνυσε το Fox και τους παραγωγούς του reality. Σύμφωνα με αναφορές το θέμα διευθετήθηκε εξωδικαστικά με τον Brown να παίρνει αποζημίωση 100.000 δολαρίων και να αποσύρει τη μήνυση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.