«Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο»: Η άγνωστη ιστορία για το τουρκικό «remake»

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε κάνει διεθνή καριέρα

«Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο»: Η άγνωστη ιστορία για το τουρκικό «remake»

Μια άγνωστη ιστορία για το ιδιαίτερα αγαπητό έργο «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» έρχεται «στο φως».

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μπορεί στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 να ήταν η δημοφιλέστερη ηθοποιός στην Ελλάδα, ωστόσο η φήμη της ταξίδεψε και εκτός συνόρων, και συγκεκριμένα στη γειτονική Τουρκία, όπου οι ταινίες της γίνονταν ανάρπαστες.

Το έργο «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» ουσιαστικά «εκτόξευσε» την καριέρα της Α.Βουγιουκλάκη, υπήρξε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, ενώ το 1960 πήρε και βραβείο στο 1ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ως μια από τις καλύτερες της τελευταίας πενταετίας. Ίδια και απαράλλακτη: Η Τουρκάλα ντουμπλέρ της Βουγιουκλάκη που κανείς δεν κατάλαβε ότι δεν είναι η Αλίκη

Λίγο καιρό νωρίτερα ο Αλέκος Σακελλάριος, που είχε υπογράψει σενάριο και σκηνοθεσία, δέχτηκε την επίσκεψη ενός Τούρκου παραγωγού, του Οζντεμίρ Μπιρσέλ, ο οποίος ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να γυριστεί και μια τουρκική εκδοχή της ταινίας, πάνω ακριβώς στην ελληνική βερσιόν, με την μόνη διαφορά ότι θα γυριζόταν στην Κωνσταντινούπολη με Τούρκους ηθοποιούς και συντελεστές, με δύο εξαιρέσεις: Αυτές του Α.Σακελλάριου και της Α.Βουγιουκλάκη.

Έτσι υπογράφτηκε η σχετική συμφωνία και ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Ίδια και απαράλλακτη: Η Τουρκάλα ντουμπλέρ της Βουγιουκλάκη που κανείς δεν κατάλαβε ότι δεν είναι η Αλίκη

Το πρόβλημα, ωστόσο, ήταν ότι στην Τουρκία δε χρησιμοποιούνται υπότιτλοι στις ταινίες, οπότε έπρεπε να βρεθεί κάποια Τουρκάλα, προκειμένου να «ντουμπλάρει» την Ελληνίδα σταρ.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Αλέκος Σακελλάριος, οδηγήθηκε σε μια αίθουσα αναμονής όπου περίμεναν 6-7 γυναίκες, με την μικρότερη να είναι 16 ετών και την μεγαλύτερη να έχει πατήσει από καιρό τα 60, προκειμένου να επιλέξει την κατάλληλη φωνή.

Τελικά ο ίδιος επέλεξε τη μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα, η οποία, ωστόσο, διέθετε μια φωνή την οποία αν την άκουγε κανείς θα ορκιζόταν ότι ήταν η ίδια η Αλίκη Βουγιουκλάκη μετά από υπερεντατικά μαθήματα τουρκικών και τέλεια προφορά!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.