Στην υπόθεση «κατάσχεση ρωσικών κεφαλαίων στην Ευρώπη» να δούμε στο τέλος «ποιος θα φάει το ξύλο»...

Το ακριβότερο μοσχαρίσιο κρέας στο κόσμο είναι ιαπωνικό και στα χέρια των Ιαπώνων σεφ αποκτά «μαγική» γεύση

Το wagyu θεωρείται το καλύτερο κρέας στον πλανήτη

Το ακριβότερο μοσχαρίσιο κρέας στο κόσμο είναι ιαπωνικό και στα χέρια των Ιαπώνων σεφ αποκτά «μαγική» γεύση

Το ακριβότερο μοσχαρίσιο κρέας στο κόσμο είναι ιαπωνικό και στα χέρια των Ιαπώνων σεφ αποκτά «μαγική» γεύση.

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει ένα ιαπωνικό ρεστοράν στο Τόκιο, όπου το περιβόητο κρέας «wagyu» μαγειρεύεται μπροστά στον πελάτη και σερβίρεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Το κρέας Wagyu (προφέρεται “Γουάγκιου”) είναι ένα ιδιαίτερα εκλεκτό και ακριβό ιαπωνικό βοδινό κρέας, γνωστό παγκοσμίως για την εξαιρετική του ποιότητα, την έντονη “μαρμάρωση” (ενδομυϊκό λίπος) και τη «βουτυρένια», τρυφερή υφή του. 

Ο όρος “Wagyu” σημαίνει κυριολεκτικά “ιαπωνικό βόειο κρέας” (Wa = ιαπωνικό, gyu = βοδινό).

Αναφέρεται σε διάφορες ιαπωνικές φυλές βοοειδών, κυρίως τις Ιαπωνικές Μαύρες (Japanese Black) και Ιαπωνικές Κόκκινες (Japanese Red).

Μαρμάρωση: Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η εκτεταμένη και ομοιόμορφη κατανομή ενδομυϊκού λίπους, η οποία του προσδίδει μια μοναδική, κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση κατά το μαγείρεμα.

Αυτή η “μαρμάρωση” οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες και ειδικές πρακτικές εκτροφής.

Διατροφική αξία: Το λίπος του Wagyu έχει υψηλότερη αναλογία μονοακόρεστων προς κορεσμένα λιπαρά οξέα σε σύγκριση με το συμβατικό βόειο κρέας, και περιέχει ωφέλιμα λιπαρά οξέα όπως το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA). 

Στην Ιαπωνία, το Wagyu βαθμολογείται με ένα αυστηρό σύστημα που λαμβάνει υπόψη την απόδοση (yield grade: A, B, C) και την ποιότητα του κρέατος (quality grade: 1 έως 5). 

Το Α5 είναι η κορυφαία διαβάθμιση, υποδεικνύοντας τόσο εξαιρετική απόδοση όσο και την υψηλότερη ποιότητα.

Όλο το Kobe beef είναι Wagyu, αλλά δεν είναι όλο το Wagyu Kobe.

Το Kobe beef προέρχεται από μια συγκεκριμένη υπο-φυλή ιαπωνικών μαύρων βοοειδών (Tajima), που εκτρέφονται αποκλειστικά στην περιφέρεια Χυόγκο (Hyōgo) της Ιαπωνίας, στην οποία ανήκει η πόλη Κόμπε. 

Ενώ το αυθεντικό ιαπωνικό Wagyu απαγορευόταν να εξαχθεί για πολλά χρόνια (μέχρι το 2012), σήμερα εκτρέφονται βοοειδή με γενετική Wagyu και σε άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία.

Αυτά τα κρέατα συχνά διασταυρώνονται με τοπικές φυλές (όπως Angus), με αποτέλεσμα ένα προϊόν που διαφέρει σε χαρακτηριστικά από το 100% ιαπωνικό Wagyu. 
 
Λόγω του κόστους παραγωγής και της σπανιότητάς του, το Wagyu θεωρείται μια premium γαστρονομική εμπειρία. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.