ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Το Παγκράτι βρίσκεται στη λίστα του «Time Out» με τις 51 πιο κουλ γειτονιές του πλανήτη (φωτό)

Σίγουρα κάποια στιγμή έχετε βρεθεί εκεί για καφέ ή για φαγητό

Το Παγκράτι βρίσκεται στη λίστα του «Time Out» με τις 51 πιο κουλ γειτονιές του πλανήτη (φωτό)

Για μία ακόμη χρονιά το περιοδικό Time Out δημοσίευσε τη λίστα με τις 51 πιο cool γειτονιές του πλανήτη και, ανάμεσά τους, και συγκεκριμένα στην 39η θέση, βρίσκεται και το Παγκράτι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι 51 γειτονιές σε όλο τον κόσμο που ξεχωρίζουν, είναι οι προορισμοί που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος. Χαρακτηριστικά τους, η προσβασιμότητα, η σύγχρονη κουλτούρα αλλά και η νυχτερινή ζωή. Στην κορυφή της λίστας είναι η Colonia Americana, στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικό, η οποία ξεχωρίζει για τις art deco επαύλεις, τα μουσικά μαγαζιά και τις industrial αποθήκες της.

Οι λόγοι που το Παγκράτι κερδίζει την 39η θέση στη λίστα, είναι ότι τα «super – hip» στοιχεία του, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, και μάλιστα έγινε πολύ γρήγορα. Στους δρόμους της αθηναϊκής συνοικίας συναντά κανείς έναν πρωτότυπο συνδυασμό νεοκλασικής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

«Σε όποια γωνία κι αν στρίψετε, το πιθανότερο είναι να καταλήξετε σε μία από τις πολλές πλατείες», σημειώνει το Time Out, το οποίο συνιστά ένα καλό πρωινό, στη συνέχεια μία επίσκεψη στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και, για να κλείσει η μέρα στο Παγκράτι, βραδινή έξοδο με φαγητό και ποτό.

Οι πρώτες 10 γειτονιές της λίστας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Colonia Americana – Γκουανταλαχάρα, Μεξικό
Cais do Sodre – Λισαβόνα, Πορτογαλία
Wat Bo Village – Siem Reap, Καμπότζη
Ridgewood – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Mile End – Μόντρεαλ, Καναδάς
Barrio Logan – Σαν Ντιέγκο, ΗΠΑ
Shimokitazawa – Τόκιο, Ιαπωνία
Cliftonville – Μάργκειτ, Ηνωμένο Βασίλειο
Barrio Yungay – Σαντιάγο, Χιλή
Cours Julien – Μασσαλία, Γαλλία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.