ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Τελικά υπάρχει κανόνας για το πόσα λαμπάκια πρέπει να βάζουμε;

Τα φωτάκια που πρέπει να βάλεις εξαρτώνται από το ύψος του δέντρου που θα πάρεις

Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Τελικά υπάρχει κανόνας για το πόσα λαμπάκια πρέπει να βάζουμε;

Αδιαμφισβήτητα, όλοι μας περιμένουμε πως και πως τα Χριστούγεννα κι ένας λόγος είναι ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Μέσα σε όλα όμως μας δημιουργούνται παράξενες απορίες, μιας και καθημερινά σερφάρουμε στο ίντερνετ. Κάπου διαβάσαμε πως πρέπει να βάζεις συγκεκριμένο αριθμό από λαμπάκια στο δέντρο.

Το είχες σκεφτεί ποτέ; Σου είχε περάσει από το μυαλό αυτή η παράξενη σκέψη; Γιατί θα μου πεις; Κι όμως τώρα είμαστε περίεργοι να μάθουμε αν όντως ισχύει αυτό. Υπάρχει ένας μυστικός κανόνας για τα λαμπάκια του δέντρου. Εμείς πάντως τώρα το μάθαμε.

Στο Real Simple διαβάζουμε ακριβώς πόσα λαμπάκια χρειάζονται για να στολίσεις το δέντρο σου.

«Ο μέσος άνθρωπος έχει συνήθως ένα δέντρο γύρω στο 1,80μ.», λέει η κατασκευάστρια σκηνικών και χειροτέχνης Karin Lidbeck-Brent.

«Έτσι, ένας εύκολος, γενικός κανόνας που πρέπει να θυμάστε είναι ότι για κάθε 30 εκατοστά του δέντρου σας, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε 150 λαμπάκια», εξηγεί.

H Karin επιμένει πως τα φωτάκια που πρέπει να βάλεις εξαρτώνται από το ύψος του δέντρου που θα πάρεις. Βέβαια όμως εδώ προκύπτει και το θέμα του προσωπικού γούστου. Άλλοι θέλουν να είναι πιο φωτεινό το δέντρο τους και άλλοι εστιάζουν περισσότερο στα στολίδια που βάζουν στα κλαδιά.

Η ίδια μας προτείνει να αγοράσουμε περισσότερα φωτάκια σε περίπτωση που θέλουμε να καλύψουμε τα κενά. Η σωστή ποσότητα τείνει να είναι 150 φωτάκια ανά 30 εκατοστά, αλλά μπορείς να αγοράσεις χριστουγεννιάτικα φωτάκια με περισσότερα λαμπάκια ανά σειρά.

Τώρα εδώ που τα λέμε ο καθένας βάζει όσα φωτάκια μπορεί, ουσιαστικά οι κανόνες εδώ απλά ικανοποιούν ένα κάπως loose εικονικό κριτήριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν όμως θέλετε τα στολίδια σας να φαίνονται και να είναι ο πρωταγωνιστής, χρησιμοποιήστε λιγότερα φώτα. Αν το παρακάνετε με τα φώτα, η αντανάκλαση θα τυφλώσει τα στολίδια σας, ώστε να μην μπορείτε να τα δείτε», λέει η Lidbeck-Brent.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.