ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ζορντί Λεμουάν: Δείτε πως είναι σήμερα το παιδί- θαύμα που προκάλεσε αίσθηση τη δεκαετία του 1990 (φώτο-βίντεο)

Το τραγούδι του “Dur dur d’être bébé!” γνώρισε άμεση επιτυχία και έφτασε στην κορυφή των charts στη Γαλλία

Ζορντί Λεμουάν: Δείτε πως είναι σήμερα το παιδί- θαύμα που προκάλεσε αίσθηση τη δεκαετία του 1990 (φώτο-βίντεο)

Το 1992 ένα από τα δυσκολότερα πράγματα να αποφύγεις ήταν ο Ζορντί. Για κάποιοι λόγο, που ποτέ δεν εξηγήθηκε επαρκώς, ένα 5χρονο που τραγουδούσε, τα είχε σαρώσει όλα.

Εκείνο το νιάνιαρο ήταν  viral πριν καν ανακαλυφθεί ο όρος. Με την τεχνολογία, το internet και τα media πολύ πίσω ακόμα, το χαριτωμένα σπαστικό γαλλάκι έσπαγε τα νεύρα σε όσους απορούσαν με τους υπόλοιπους που είχαν παραδοθεί στην εσάνς βρεγμένης πάνας γοητείας του.

Ο Ζορντί Λεμουάν είχε προκαλέσει αίσθηση στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με τη φήμη του να εκτοξεύεται το 1992, όταν κυκλοφόρησε το hit single “Dur dur d’être bébé!” (Είναι δύσκολο να είσαι μωρό!) σε ηλικία τεσσάρων ετών.

Το τραγούδι, το οποίο είχε γράψει ο πατέρας του, γνώρισε άμεση επιτυχία και έφτασε στην κορυφή των charts στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ελβετία. Ήταν επίσης στην κορυφή των charts σε χώρες όπως η Ισπανία, η Γερμανία και η Ολλανδία. Ο μικρός Γάλλος είχε επισκεφτεί και την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα είχε εμφανιστεί στη Ρούλα Κορομηλά και το Ciao Ant1, το 1993:

Μετά την επιτυχία του “Dur dur d’être bébé!”, ο Zoρντί κυκλοφόρησε άλλα δύο άλμπουμ, το “Pochette surprise” και το “J’irai bien faire un tour”, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να επαναλάβει την επιτυχία του πρώτου του single. Συνέχισε να εμφανίζεται και να κυκλοφορεί μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά η δημοτικότητά του μειώθηκε καθώς μεγάλωνε.

Το 2008, ο Λεμουάν έγινε και πάλι πρωτοσέλιδο όταν εμφανίστηκε στο γαλλικό ριάλιτι “La Ferme Célébrités”, το οποίο ήταν παρόμοιο με το αμερικανικό σόου “Celebrity Big Brother”. Ο τραγουδιστής, ο οποίος ήταν πλέον στα 20 του, ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς διαγωνιζόμενους της εκπομπής και η εμφάνισή του βοήθησε να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον για τη μουσική του.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Ζορντί συνέχισε να παίζει και να ηχογραφεί μουσική, αν και έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Κυκλοφόρησε το πιο πρόσφατο άλμπουμ του, “On n’est pas couché”, το 2018, και συνεχίζει να περιοδεύει και να δίνει ζωντανές παραστάσεις.

Εκτός από τη μουσική του καριέρα, ασχολήθηκε και με την υποκριτική, εμφανιζόμενος σε αρκετές γαλλικές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Έχει επίσης γράψει ένα παιδικό βιβλίο, το “Le Petit Prince de la Pop”, το οποίο αφηγείται την ιστορία ενός μικρού αγοριού που ονειρεύεται να γίνει ποπ σταρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.