Το όποιο «κόμμα Καρυστιανού» -αν υπάρξει- θα γίνει 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Τέλος!

Κρύο τσάι: Δείτε πώς να το φτιάξετε για να έχει περισσότερα οφέλη για τον οργανισμό

Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις

Κρύο τσάι: Δείτε πώς να το φτιάξετε για να έχει περισσότερα οφέλη για τον οργανισμό

Το τσάι έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας, είτε αυτό καταναλώνεται ζεστό είτε κρύο.

Είναι γεμάτο οφέλη, με υπέροχη γεύση, χωρίς ζάχαρη, νάτριο ή λίπος και βέβαια δεν έχει θερμίδες

Τόσο το τσάι με καφεΐνη όσο και το τσάι χωρίς καφεΐνη (μαύρο, πράσινο , λευκό, oolong και σκούρο) και τα τσάγια βοτάνων είναι ενυδατικά ροφήματα. Ως εκ τούτου, παρέχουν στον οργανισμό τα απαραίτητα υγρά για να λειτουργεί σωστά.

Οι πράσινες, μαύρες, λευκές και οι ποικιλίες oolong από το φυτό Camellia sinensis μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών ενώ περιέχουν επίσης το χαλαρωτικό αμινοξύ L-θεανίνη. Το πράσινο τσάι έχει τα περισσότερα αντιοξειδωτικά και κατεχίνες αλλά και το μαύρο τσάι είναι επίσης γεμάτο με πολυφαινόλες, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Διαιτολογίας.

Τα παγωμένα φυτικά τσάγια μπορούν επίσης να προσφέρουν μια χαλαρωτική, χωρίς καφεΐνη επιλογή ενυδάτωσης:

Ιβίσκος: Αυτό το ροζέ ρόφημα έχει συνδεθεί με την υποστήριξη υγιών επιπέδων αρτηριακής πίεσης.

Χαμομήλι: Το χαμομήλι είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και προσφέρει ήπια ανακούφιση από το στρες, τη φλεγμονή, τις στομαχικές διαταραχές και πολλά άλλα.

Μείγματα βοτάνων: Τα φυτικά μείγματα μπορούν να συνδυάσουν αυτά τα οφέλη και να προσφέρουν αναζωογονητική ενυδάτωση.

Όσο πιο φρέσκο είναι το τσάι, τόσο καλύτερα. Είτε παρασκευάζεται με τσάι σε φύλλα είτε σε φακελάκια, είτε σερβίρεται παγωμένο ή ζεστό, το τσάι πρέπει πρώτα να ετοιμαστεί σε ζεστό ή κρύο νερό. Θα διαπιστώσετε αν έχει παρασκευαστεί σωστά αν είναι απαλό και όχι πικρό.

Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η παρασκευή του με κρύο νερό δεν απελευθερώνει τόσο μεγάλο μέρος των αντιοξειδωτικών που περιέχει σε σύγκριση με το ζεστό νερό. Με εξαίρεση ίσως το λευκό τσάι, καθώς μία μελέτη έδειξε ότι απελευθέρωνε περισσότερες πολυφαινόλες όταν παρασκευαζόταν με κρύο νερό.

Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Ορισμένα τσάγια περιέχουν καφεΐνη, η οποία σε υψηλές ποσότητες μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές ύπνου, αυξημένο καρδιακό ρυθμό ή πεπτικά προβλήματα.

Επίσης, ορισμένες ενώσεις, όπως τα οξαλικά άλατα, που είναι πιο διαδεδομένα στο μαύρο τσάι, μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των νεφρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ