Το όποιο «κόμμα Καρυστιανού» -αν υπάρξει- θα γίνει 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Τέλος!

Ο συνδυασμός αυτών των τροφών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών

Ο ρόλος των φλαβονοειδών

Ο συνδυασμός αυτών των τροφών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών

Συνδυασμός τροφών που περιέχουν φλαβονοειδή, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών.

Αυτές οι φυσικές φυτικές ενώσεις – που βρίσκονται σε τσάγια, μούρα, μήλα και μαύρη σοκολάτα – έχουν συνδεθεί με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και χαμηλότερο κίνδυνο ασθένειας, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nature Food.

Η υψηλότερη πρόσληψη διαιτητικών φλαβονοειδών, ισχυρών βιοδραστικών συστατικών που υπάρχουν φυσικά σε πολλά τρόφιμα και ποτά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και νευρολογικών παθήσεων, όπως η νόσος του Πάρκινσον, ενώ μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου αύξησης του βάρους.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι η κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας και ευρύτερης ποικιλίας έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε μεγαλύτερη μείωση των προβλημάτων υγείας από ό,τι η κατανάλωση φλαβοοειδών από μία μόνο πηγής.

Τα μαύρα και πράσινα τσάγια ήταν η πιο συνηθισμένη πηγή φλαβονοειδών στη μελέτη, τα οποία κατανάλωσαν τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων. Άλλες πηγές ήταν τα μήλα, το κόκκινο κρασί, τα σταφύλια, τα μούρα, η μαύρη σοκολάτα, τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια σατσούμα και ο χυμός πορτοκαλιού.

Η πρόσληψη φλαβονοειδών περίπου 500 χιλιοστογράμμων την ημέρα συσχετίστηκε με 16% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από κάθε αιτία, καθώς και περίπου 10% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και αναπνευστικών παθήσεων.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε ποικιλία χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να λαμβάνετε τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για να διατηρήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ