Το όποιο «κόμμα Καρυστιανού» -αν υπάρξει- θα γίνει 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Τέλος!

Πρωινό για ενέργεια & δύναμη: Αύξησε την πρόσληψη πρωτεΐνης απλά και γρήγορα

Μικρές αλλαγές στο πρώτο γεύμα της ημέρας σου που κάνουν τη διαφορά

Πρωινό για ενέργεια & δύναμη: Αύξησε την πρόσληψη πρωτεΐνης απλά και γρήγορα

Ξεκινώντας τη μέρα σας με ένα πρωινό γεμάτο πρωτεΐνη, δίνετε στον οργανισμό σας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Οι πρωτεΐνες παίζουν καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση ενζύμων και ορμονών, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη διατήρηση και ενίσχυση της μυϊκής μάζας, προσφέροντας συνολικά ευεξία και καλύτερη απόδοση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Patricia Ortega, η οποία μίλησε στο Hola! «οι πρωτεΐνες στο πρωινό παρέχουν την ενέργεια και τον κορεσμό που χρειαζόσαστε για να αντιμετωπίσετε την ημέρα και να βελτιώσετε την ποιότητα της διατροφής σας γενικά».

Γιατί όμως είναι σημαντικό να καταναλώνεται η πρωτεΐνη στο πρώτο γεύμα της ημέρας; Οι πρωτεΐνες βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, γεγονός που συμβάλλει σε μεγαλύτερη συγκέντρωση και παραγωγικότητα. Επιπλέον, δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμού που διαρκεί περισσότερο, βοηθώντας στην αποφυγή της λαχτάρας και της κατανάλωσης ανθυγιεινών σνακ.

Γιατί φυτικές πρωτεΐνες;

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης με βάση τα φυτά. Οι φυτικές πρωτεΐνες όχι μόνο είναι πιο βιώσιμες, αλλά προσφέρουν και πρόσθετα οφέλη για την υγεία. Όπως εξηγεί η Ortega, «σε αντίθεση με τις ζωικές πρωτεΐνες, οι οποίες συνήθως συνοδεύονται από κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη, οι φυτικές πηγές παρέχουν φυτικές ίνες, υγιή λίπη και αντιοξειδωτικά, βελτιώνοντας σημαντικά τη διατροφή.

Καρδιαγγειακή προστασία

Η τακτική κατανάλωση φυτικών πρωτεϊνών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων έως και 40% και εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 29%. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά του να μειώνει την LDL χοληστερόλη, γνωστή ως «κακή» χοληστερόλη.

Υγιές πεπτικό

Οι φυτικές ίνες όχι μόνο βελτιώνουν την εντερική διέλευση, αλλά επίσης ενισχύουν την εντερική μικροχλωρίδα, προάγοντας την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και ένα πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Τρόφιμα όπως τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά που δρουν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά. Βοηθούν στη μείωση της οξειδωτικής βλάβης και της χρόνιας φλεγμονής, παράγοντες που σχετίζονται με την πρόωρη γήρανση και τις χρόνιες ασθένειες.

Πρόληψη χρόνιων παθήσεων

Μελέτες έχουν συνδέσει δίαιτες πλούσιες σε φυτικές πρωτεΐνες με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, ορισμένων τύπων καρκίνου και μεταβολικών ασθενειών. Ο ειδικός στη διατροφή τονίζει επίσης ότι «η αντικατάσταση των επεξεργασμένων κρεάτων με φυτικές πρωτεΐνες είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο για την πρόληψη ασθενειών όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, η συχνότητα του οποίου αυξάνεται με την τακτική κατανάλωση επεξεργασμένων κρέατος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ