
Οι προσφορές αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους «πειρασμούς» για τους καταναλωτές.
Η αίσθηση ότι κάποιος κερδίζει χρήματα, η πίεση του «μόνο για λίγες ημέρες» και οι μεγάλες εκπτώσεις στις βιτρίνες ή στα ηλεκτρονικά καταστήματα συχνά οδηγούν σε αγορές που τελικά κοστίζουν περισσότερο από όσο φαίνεται.
Το πρώτο και πιο συνηθισμένο λάθος είναι η αγορά προϊόντων που δεν χρειαζόμαστε πραγματικά.
Μια μεγάλη έκπτωση μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της ευκαιρίας, όμως ένα αντικείμενο που μένει αχρησιμοποίητο στην ντουλάπα ή στην αποθήκη δεν αποτελεί οικονομία, ακόμη κι αν αγοράστηκε στη μισή τιμή.
Ένα ακόμα συχνό λάθος είναι ότι πολλοί καταναλωτές εστιάζουν μόνο στο ποσοστό της έκπτωσης και όχι στην τελική τιμή.
Ένα προϊόν με έκπτωση 50% μπορεί να παραμένει ακριβότερο από ένα αντίστοιχο άλλης μάρκας ή από μια προηγούμενη χαμηλότερη τιμή του ίδιου προϊόντος.
Για αυτό είναι σημαντικό να γίνεται έρευνα αγοράς πριν από κάθε αγορά.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στις λεγόμενες «τελευταίες ευκαιρίες». 
Φράσεις όπως «μόνο σήμερα», «τελευταία κομμάτια» ή «η προσφορά λήγει σύντομα» δημιουργούν αίσθημα επείγοντος και κάνουν τον καταναλωτή να αποφασίζει βιαστικά, χωρίς να εξετάζει αν το προϊόν ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες του.
Ένα άλλο λάθος αφορά την ποιότητα.
Πολλοί αγοράζουν φθηνότερα προϊόντα μόνο και μόνο επειδή έχουν μειωμένη τιμή, χωρίς να ελέγχουν υλικά, αντοχή, εγγύηση ή κριτικές άλλων αγοραστών.
Ένα προϊόν χαμηλής ποιότητας μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση πολύ γρήγορα, αυξάνοντας τελικά το συνολικό κόστος.
Εξίσου σημαντικό είναι να ελέγχουμε την πραγματική τιμή πριν από την έκπτωση.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αρχική τιμή μπορεί να έχει αυξηθεί λίγο πριν από μια περίοδο προσφορών, ώστε η έκπτωση να φαίνεται μεγαλύτερη από την πραγματική.
Η σύγκριση τιμών σε διαφορετικά καταστήματα και η παρακολούθηση της πορείας ενός προϊόντος μπορούν να αποκαλύψουν αν πρόκειται για πραγματική ευκαιρία.
Τέλος, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι οι αγορές λόγω συναισθήματος. 
Η χαρά της «ευκαιρίας» μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τον προϋπολογισμό μας και να προχωρήσουμε σε περισσότερες αγορές από όσες μπορούμε να υποστηρίξουμε οικονομικά.
Οι προσφορές μπορούν πράγματι να βοηθήσουν τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν χρήματα, αρκεί να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και σωστό προγραμματισμό.
Η πραγματική ευκαιρία δεν είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη έκπτωση, αλλά αυτή που καλύπτει μια πραγματική ανάγκη στην καλύτερη δυνατή τιμή.