ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές της Μυκόνου ο Ρουμάνος επιχειρηματίας που είχε συλληφθεί τον Αύγουστο

Αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές της Μυκόνου ο Ρουμάνος επιχειρηματίας που είχε συλληφθεί τον Αύγουστο

Ελεύθερος αφέθηκε από τις φυλακές της Μυκόνου μαζί με τη σύζυγό του, ο επιχειρηματίας Ντράγκος Σαβουλέσκου, ο οποίος συνελήφθη τον Αύγουστο στη Μύκονο για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού.

O Ρουμάνος επιχειρηματίας και παραγωγός ταινιών μαζί με τη σύζυγό του, συγγραφέα και πρώην εστεμμένη Μις Αλβανία, ανακοίνωσαν ότι η ελληνική Δικαιοσύνη έχει μπλοκάρει την προσπάθεια έκδοσής τους από τις ρουμανικές αρχές. Είναι η δεύτερη φορά που δικαστήριο ευρωπαϊκής χώρας απορρίπτει αίτημα έκδοσης όσον αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του Εφετείου Αιγαίου, στη Σύρο, η ρουμανική δικαιοσύνη δεν έχει τη δικαιοδοσία να απαιτήσει την έκδοση του επιχειρηματία από την Ελλάδα. Διατάχθηκε, την ίδια στιγμή, η άμεση απόρριψη του ρουμανικού εντάλματος σύλληψης.

Η ιστορία του Σαβουλέσκου με τα νομικά παραπτώματα ξεκίνησε, όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr, στις αρχές του 2019, οπότε συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια φυλάκιση για υπόθεση υπεξαίρεσης, μαζί με τον πρώην δήμαρχο της Κωνστάντζας, τον πρώην πρόεδρο της Dinamo και μαζί με άλλους κατηγορούμενους οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση συνολικά 114 εκατομμυρίων ευρώ.

Η επεισοδιακή σύλληψη Σαβουλέσκου στη Μύκονο πρωταγωνίστησε στα ρουμανικά ΜΜΕ, καθώς ο επιχειρηματίας τη στιγμή που συνελήφθη διασκέδαζε με δύο φιλικά του πρόσωπα σε γνωστό εστιατόριο, στην περιοχή των Μύλων Μυκόνου.

Η εντολή για την επιχείρηση σύλληψής του δόθηκε κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος των αρχών της Ρουμανίας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη κατά του Δημοσίου.

«Εξωφρενική κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»

«Οι ρουμανικές αρχές σκόπιμα παραπληροφόρησαν τις ελληνικές, παρόλο που γνώριζαν ότι η υπόθεσή μου διευθετήθηκε νομικά στην Ιταλία. Πρόκειται για μια εξωφρενική κατάχρηση του διεθνούς δικαίου από τις αρχές της Ρουμανίας που ζουν ακόμη στην εποχή του Τσαουσέσκου», τόνισε ο Σαβουλέσκου, μετά την αποχώρησή του από το δικαστήριο της Σύρου.

Πριν από την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, το Εφετείο της Νάπολης, στην Ιταλία, όπου είναι κάτοικος ο Σαβουλέσκου, απέρριψε το αίτημα έκδοσης των ρουμανικών αρχών, ενώ εφάρμοσε αμνηστία.

«Η σύζυγός μου κι εγώ είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που το δικαστήριο στην Ελλάδα αναγνώρισε ότι το αίτημα έκδοσης δεν βασίζεται σε αξιοκρατικά κριτήρια και πως έχουμε δικαίωμα επιστροφής στην Ιταλία», δήλωσε, ακόμη, ο 47χρονος επιχειρηματίας.

«Παρόλο που οι τελευταίες εβδομάδες ήταν μια κόλαση για μένα, η σύλληψή μου στη Μύκονο απέδειξε για ακόμη μια φορά πώς οι ρουμανικές αρχές δεν διστάζουν να κάνουν κατάχρηση του ιταλικού και ευρωπαϊκού δικαίου, προχωρώντας στην έκδοση εντάλματος. Είμαι ευγνώμων στις ελληνικές δικαστικές αρχές και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δικηγόρο μου Μιχάλη Δημητρακόπουλο για το σημαντικό έργο του», συμπλήρωσε ο Ρουμάνος. Το ζευγάρι έφυγε από τη Μύκονο και επέστρεψε στο Μιλάνο, όπου διαμένει, μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.