ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα «τρέλα» στη Μύκονο: 1.000 ευρώ «μαύρα» για μια οροθεραπεία – Για να «σκοτώνουν» το hangover (φωτο)

Νέα «τρέλα» στη Μύκονο: 1.000 ευρώ «μαύρα» για μια οροθεραπεία – Για να «σκοτώνουν» το hangover (φωτο)

«Τρέλα» στο νησί με τα περιβόητα sex, drugs & rock ’n’ roll parties στις βίλες όπου σχεδόν κάθε βράδυ οι τουρίστες «λιποθυμούν» από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και την επομένη… «ανασταίνονται» χάρη σε ειδικές οροθεραπείες.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο που “σκοτώνει” το hangover, η οποία εισήλθε πέρυσι στη Μύκονο και φέτος μπήκε για τα καλά στη καθημερινότητα των τουριστών που έφταναν στο νησί με ένα και μοναδικό σκοπό, να “λιώσουν” στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Στο παιχνίδι μπήκαν ιδιώτες γιατροί, αλλά και γιατροί του ΕΣΥ, όντας οι εμπνευστές μιας από τις πιο επικερδείς μπίζνες του φετινού καλοκαιριού.

Πρόκειται για ενδοφλέβια θεραπεία κατά τη διάρκεια της οποίας ο ασθενής λαμβάνει ισχυρά βιταμινούχα κοκτέιλ, που περιέχουν μαγνήσιο, βιταμίνη C, ασβέστιο και μερικές βιταμίνες B. Οι δημιουργοί αυτής της θεραπείας, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και σε πόλεις όπου κυριαρχεί η βιομηχανία της διασκέδασης, όπως το Μαϊάμι, το Λας Βέγκας, το Λος Άντζελας, υποστηρίζουν ότι παρέχοντας μεγάλη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματος, ο οργανισμός μπορεί να αποκομίσει τα οφέλη τους αποτελεσματικότερα από τα χάπια που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό, τα οποία ωστόσο δεν απορροφώνται πλήρως μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα. Κάπως έτσι ο τουρίστας γλιτώνει από τις επιπτώσεις ενός hangover, ωστόσο στη Μύκονο κινδυνεύει και με… εγκεφαλικό, ειδικά όταν ακούσει από τον γιατρό τα χρήματα που πρέπει να πληρώσει για την θεραπεία.

Πέρυσι, λοιπόν, που το προϊόν ξεκίνησε να πλασάρεται δειλά – δειλά στις βίλες, το κόστος της ενδοφλέβιας θεραπείας ήταν 250 ευρώ, “μαύρα” φυσικά. Φέτος, όμως, το κόστος τετραπλασιάστηκε, καθώς αυξήθηκε η ζήτησή του λόγω των εκατοντάδων πριβέ πάρτι που διοργανώνονταν σε βίλες του νησιού.

Σε αυτά τα πάρτι η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και ναρκωτικών ήταν ελεύθερη και όσοι δεν κατέληγαν ξημερώματα στο Κέντρο Υγείας, την γλίτωναν με μια ενδοφλέβια θεραπεία στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους ή της βίλας όπου διέμεναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι γιατροί μοιράζονταν την αμοιβή με τους concierges, τα άτομα δηλαδή που τους έφερναν τους πελάτες και γι’ αυτό το λόγο το κόστος μιας ενδοφλέβιας θεραπείας έφτασε να κοστίζει προς 1.000 ευρώ το άτομο και “μαύρα”παρακαλώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, εγκυμονούν και κίνδυνοι, καθώς η θεραπεία IV δεν είναι ασφαλής για όλους. Τα άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια, για παράδειγμα, θα πρέπει να είναι προσεκτικά, διότι το συμπλήρωμα έξτρα υγρών στη ροή του αίματος μπορεί να επιβαρύνει περαιτέρω το σώμα. Επίσης, οι ασθενείς πρέπει να έχουν υπόψη τους, ότι κάθε φορά που τρυπάνε το δέρμα τους – ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας τυποποιημένης αιμοληψίας – υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Υπάρχουν εκείνοι που ξέρουν πώς να κάνουν σωστά μια IV θεραπεία κι εκείνοι που δεν μπορούν και κατά συνέπεια υπάρχει κίνδυνος να βλάψουν μόνιμα τη φλέβα τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.