ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μύκονος: «Βροχή» οι καταγγελίες για Άραβα που ρίχνει «λευκή σκόνη» στα ποτά ανυποψίαστων τουριστριών (φωτο)

Μύκονος: «Βροχή» οι καταγγελίες για Άραβα που ρίχνει «λευκή σκόνη» στα ποτά ανυποψίαστων τουριστριών (φωτο)

Σε γνωστό beach bar της Μυκόνου μια νεαρή τουρίστρια σχεδόν έχασε τις αισθήσεις της έπειτα από τη «λευκή σκόνη» που έριξε στο ποτό της ο Άραβας, μια κίνηση που έγινε αντιληπτή από δυο φίλους της, με αποτέλεσμα την παρέμβαση των σεκιούριτι, που τον έβγαλαν «σηκωτό» από το μαγαζί.

Σύμφωνα με καταγγελία άλλης τουρίστριας, το ίδιο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες σε prive μπαρ στη Χώρα, χωρίς όμως να γίνει αντιληπτός ο δράστης. ” Έριξαν τη σκόνη στο ποτό της καλύτερης μου φίλης, όμως δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε ποιος το έκανε. Το μαγαζί ήταν ασφυκτικά γεμάτο” αναφέρει.

To «Roofie» ή Rohypnol είναι ηρεμιστικό φάρμακο, που επιδρά 10 φορές περισσότερο από το valium. Το ηρεμιστικό διατίθεται με τη μορφή λευκού και πράσινου χαπιού. Ο συνήθης τρόπος κατανάλωσης του από τους χρήστες είναι είτε να το σπάνε και να ρουφάνε τη σκόνη, είτε να καπνίζουν αυτή τη σκόνη σε τσιγάρα μαριχουάνας, να τη διαλύουν σε ποτά ή ενδοφλέβια με τη χρήση σύριγγας.

Ένας από τους βασικούς λόγους που το Rohypnol έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε υποθέσεις βιασμού είναι ότι το φάρμακο καθιστά τα θύματα ανίκανα να αντιδράσουν, γι’ αυτό και έλαβε τον χαρακτηρισμό «ναρκωτικό του βιασμού».

Οι χρήστες της ουσίας περιγράφουν την επίδρασή του στον οργανισμό ως «παραλυτική». Η δράση του φαρμάκου αρχίζει σε 20 με 30 λεπτά από τη στιγμή που διοχετεύεται στον οργανισμό και μπορεί να διαρκέσει από 8 έως 12 ώρες. Σε τέτοιο σημείο φτάνει η ανικανότητα του ανθρώπου να αντιδράσει που κείται σχεδόν «παράλυτος» στο πάτωμα, με ανοιχτά μάτια, όντας σε θέση να παρατηρήσει όσα συμβαίνουν τριγύρω αλλά ανίκανος να αντιδράσει. Το άτομο βιώνει απώλεια ελέγχου των μυών του, σύγχυση, υπνηλία και αμνησία. Το Rohypnol πωλείται στις αγορές της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής ως υπνωτικό αλλά είναι παράνομο στις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.