ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μύκονος: Δύο συλλήψεις για οικοδομικές παραβάσεις – Εισαγγελική απόβαση για να «χτυπηθεί» η «Μαφία»

Αυτοψία από κλιμάκια στο «νησί των ανέμων»

Μύκονος: Δύο συλλήψεις για οικοδομικές παραβάσεις – Εισαγγελική απόβαση για να «χτυπηθεί» η «Μαφία»

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυκόνου δύο άτομα για οικοδομικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις 15.15 οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε μία 51χρονη Ελληνίδα και σε έναν 36χρονο Έλληνα, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Υπενθυμίζεται στο νησί των ανέμων βρίσκονται μικτά κλιμάκια ελέγχων οικοδομικών και πολεοδομικών παραβάσεων, που ήδη έχουν πραγματοποιήσει αυτοψίες σε σημεία και καταστήματα, για τα οποία υπήρχαν καταγγελίες. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν μετά τον άγριο ξυλοδαρμό αρχαιολόγου, ο οποίος έκανε σχετικούς ελέγχους.

Εισαγγελική απόβαση στη Μύκονο: Στο στόχαστρο Principote, Sea Satin, Alemagou, Scorpios και άλλες παρατυπίες
Υπενθυμίζεται πως προ ημερών έγινε γνωστό πως στη Μύκονο αναμένεται να μετακομίσει το επόμενο διάστημα ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, που είναι ο εισαγγελικός λειτουργός, στον οποίον ανέθεσε ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, την εισαγγελική έρευνα για να χτυπηθεί η επονομαζόμενη «Μαφία της Μυκόνου».

Ο Εισαγγελέας ΑΠ κ. Ντογιάκος στη μακροσκελή παραγγελία του ζήτησε την κατ΄απόλυτη προτεραιότητα της έρευνας, για τις καταγγελλόμενες παρανομίες στο νησί της Μυκόνου, αναφέροντας μάλιστα ονομαστικά επιχειρήσεις, και ιδιοκτήτες, που έχουν προβεί σε πολεοδομικές παραβάσεις, σε περιοχές του νησιού των Ανέμων.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, που συγκαταλέγεται στην task force της Δικαιοσύνης, ως παλιός καπετάνιος του Εμπορικού Ναυτικού, ετοιμάζει προς αναχώρηση το… «πυρπολικό» του, όπως του αρέσει να αποκαλεί το ξύλινο σκάφος του, που χρησιμοποιεί και ως κατοικία.

Μάλιστα, ο λόγος που Εισαγγελέας Εφετών επιλέγει να μετακινηθεί και να μείνει στο σκάφος του, είναι διότι δεν θέλει να επιβαρύνει το Δημόσιο, με δαπάνες για πολυήμερες διαμονές σε ξενοδοχεία.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ασχολείται με σκληρές και δύσκολες υποθέσεις και μάλιστα με επιτυχία.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Ντογιάκος στην παραγγελία του υπογραμμίζει ότι, στη Μύκονο «επικρατεί βαριά παραβατικότητα, με καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και μάλιστα με προκλητική παραβίαση των Νόμων σε όλους του τομείς της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας».

Και συμπληρώνει:

«Η πράγματι θλιβερή αυτή εικόνα πρέπει να εκλείψει το συντομότερο δυνατόν και ολοκληρωτικά, ώστε να αποκατασταθεί στη συγκεκριμένη περιοχή ο σεβασμός στους Νόμους της Πολιτείας και να ανυψωθεί το τρωθέν κύρος κάθε είδους κρατικής υπόστασης. Το ίδιο επιτακτική όμως είναι και η ανάγκη να εκλείψει και το δίκαιο παράπονο όλων εκείνων που σεβάστηκαν και τήρησαν».

Είναι απαράδεκτο, σημειώνει ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, «σε διάφορες περιοχές της Μυκόνου, εντός και εκτός του ιστού αυτής, να υπάρχουν κραυγαλέα «μνημεία» οικοδομικής αυθαιρεσίας και παρανομίας, με απόλυτη καταπάτηση κυρίως των πολεοδομικών διατάξεων και πλήρη καταρράκωση του κύρους της Πολιτείας, τα οποία μόνο οργή και απογοήτευση μπορούν να προκαλέσουν και από την άλλη πλευρά τα αρμόδια για την πάταξη του εγκλήματος και την εφαρμογή και επιβολή του νόμου όργανα, κατά την πλέον επιεική εκτίμηση, να υπνώττουν ή να αδυνατούν να επέμβουν».

Ο κ. Ντογιάκος στην παραγγελία του αναφέρεται σε ονόματα ιδιωτών-επιχειρηματιών και επιχειρήσεων, ανά περιοχή της Μυκόνου, που φέρονται ότι έχουν παρανομήσει.

Aναφέρει:

– Στη Χώρα της Μυκόνου, το εστιατόριο-μπαρ Sea Satin, όπου γίνονται παράνομες οικοδομικές εργασίες κατά πλήρη παραβίαση των σημάτων διακοπής εργασιών ή παράνομες εκσκαφές στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας Φιλιππή,

– Στον Πάνορμο, στο PRINCIPOTE DE MYKONOS, όπου γίνονται παράνομες κατασκευές χωρίς καμία απολύτως άδεια,

– Στη Φτελιά στο ALEMAGOU, όπου γίνονται παράνομες εργασίες κατασκευής ελικοδρομίου, ενώ είναι αποκλεισμένη η πρόσβαση στην παραλία λουόμενων εκτός καταστήματος,

– Στην Ψαρρού όπου τα μπαρ έχουν ορθώσει ενιαίο τείχος που εμποδίζει την πρόσβαση των λουόμενων στη θάλασσα, ενώ δεν υπάρχει και ο προβλεπόμενος από το νόμο χώρος για ελεύθερους λουόμενους,

– Μεταξύ Ψαρρού και Paradise το αυθαίρετο κτίσμα χωρίς καμία απολύτως άδεια και

– Στον Καφέ Κάβο (SCORPIOS), όπου γίνονται παράνομες εκσκαφές σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί «κόκκινη ζώνη» που σημαίνει απόλυτη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.