ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μύκονος: Έφοδος του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου και συλλήψεις σε υπό κατασκευή εστιατόριο

Το εστιατόριο διαθέτει εμβαδόν κύριου χώρου 147,38 τετραγωνικών μέτρων

Μύκονος: Έφοδος του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου και συλλήψεις σε υπό κατασκευή εστιατόριο

Έφοδο σε πολύ γνωστό εστιατόριο που ήταν έτοιμο ν’ ανοίξει τις προσεχείς ημέρες παράρτημα στην περιοχή Άγιος Στέφανος της Μυκόνου πραγματοποίησε κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης Αστυνομίας του νησιού, παρουσία του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου.

Μετά την επιτόπια έρευνα συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα, εκ των οποίων δύο ήταν μηχανικοί που επέβλεπαν τις εργασίες προέκτασης του ακινήτου.

Η πρώην ψαροταβέρνα «Ο Πέτρος», φέτος άλλαξε ιδιοκτησία και πέρασε στην κυριότητα πολύ γνωστής εταιρείας εστίασης που διαθέτει εστιατόρια στον Πειραιά, στην Βουλιαγμένη και στην Κηφισιά, με την ίδια επωνυμία.

Οι ιθύνοντες ετοιμαζόντουσαν ν’ ανοίξουν το νέο παράρτημα στις αρχές Ιουλίου, όπου στο πρώτο επίπεδο της κατασκευής θα λειτουργούσε το gourmet εστιατόριο και στο δεύτερο επίπεδο μπαρ. Εδώ και εβδομάδες είχαν περιέλθει στις Αρχές πληροφορίες περί πιθανών παράνομων οικοδομικών εργασιών στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Όταν ο Εισαγγελέας μετέβη αιφνιδιαστικά στο χώρο του υπό ανέγερση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, του επιδείχθηκε από τους μηχανικούς μια άδεια μικρής κλίμακας, που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μην ανταποκρινόταν πλήρως στην έκταση της κατασκευής όπου δούλευαν εκείνη την ώρα οι εργάτες.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, το εστιατόριο διαθέτει εμβαδόν κύριου χώρου 147,38 τετραγωνικών μέτρων με βοηθητικό χώρο 42,13 τ.μ., εντός οικοπέδου με επιφάνεια 1.166 τ.μ. στη θέση «Άγιος Στέφανος» της Μυκόνου.

Η επιχείρηση είχε ζητήσει έγκριση για την πραγματοποίηση εργασιών μικρής κλίμακας, ήτοι «εργασίες επισκευής υφιστάμενου εστιατορίου, οι οποίες δε θίγουν τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου (εσωτερικά/εξωτερικά επιχρίσματα, βαψίματα, αντικατάσταση κουφωμάτων στα υπάρχοντα ανοίγματα, τοποθέτηση πλακιδίων, επισκευή δώματος με χρήση οπλισμένου σκυροδέματος) και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου – προσθήκη πέργκολας με χρήση οπλισμένου σκυροδέματος».

Το εάν και κατά πόσο υπάρχουν παράνομες πράξεις στην εν λόγω κατασκευή θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, όπως και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις κατασκευών στη Μύκονο, ωστόσο ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, ο κ. Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, εμφανίζεται αποφασισμένος να βάλει μια τάξη.

Όπως έχει αναφέρει χαρακτηριστικά «φέρτε μου Πρωτόκολλα Κατεδαφίσεως και θα γκρεμίσω ο,τιδήποτε περιγράφεται σε αυτά! Τα αστεία με τη Μύκονο τελειώσανε!» Ο αρμόδιος δικαστικός λειτουργός οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας, ωστόσο δηλώνει ότι δεν φοβάται κανέναν, ούτε έχει δεχθεί απειλές. «Εμένα με καλοπληρώνει η πολιτεία για να μην φοβάμαι και να μάχομαι, όχι για να κρύβομαι» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.