ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μύκονος: Πώς μπορούν να φτάσουν μόλις… στα 500 ευρώ το πρόστιμο εκατομμυρίων Principote και Nammos;

«Τρέχουν» να προλάβουν και να γλιτώσουν τα πρόστιμα οι δύο επιχειρήσεις

Μύκονος: Πώς μπορούν να φτάσουν μόλις… στα 500 ευρώ το πρόστιμο εκατομμυρίων Principote και Nammos;

Τα γνωστά beach restaurant της Μυκόνου, Principote και Nammos, έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να γλιτώσουν τα πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ για παράνομες κατασκευές και να πληρώσουν μόλις 500 ευρώ!

Πώς γίνεται αυτό; Εκμεταλλευόμενοι τη νέα νομοθετική διάταξη που θέσπισε προ δεκαπενθημέρου το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την οποία εφόσον προχωρήσουν μόνοι τους σε κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών -κάτι που έχουν ήδη καταθέσει στην Υπηρεσία Δόμησης Σύρου- τότε τη γλιτώνουν πολύ φτηνά.

Σύμφωνα με τη διάταξη δίνεται η δυνατότητα στον παρανομούντα να συμμορφωθεί. Μπορεί εντός 10 ημερών (από τη θυροκόλληση της έκθεσης αυτοψίας) να ενημερώσει την τοπική υπηρεσία δόμησης ότι πρόκειται να προχωρήσει αυτοβούλως στην κατεδάφιση της αυθαιρεσίας και στην αποκατάσταση του σημείου.

Εφόσον το πράξει εντός του διαστήματος αυτού, «η υπηρεσία δόμησης ορίζει (σ.σ. ιδιώτη) ελεγκτή δόμησης για τη διαπίστωση της κατεδάφισης και της αποκατάστασης της αυθαιρεσίας και επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ», ενώ ταυτόχρονα διαγράφονται τα πρόστιμα και αναστέλλονται οι ποινικές διώξεις.

Επιχείρηση «Μύκονος» για τα αυθαίρετα: 4 συλλήψεις σε γνωστό beach bar

Παρά τους ελέγχους των κλιμακίων που έχουν «μετακομίσει» από την Αθήνα στη Μύκονο για να βεβαιωθούν πολεοδομικές παραβάσεις και παράνομες οικοδομικές εργασίες, κάποιοι φαίνεται ότι δεν… πτοούνται στο νησί των ανέμων ενόψει των προετοιμασιών για την καλοκαιρινή σεζόν.

Αυτό αναφέρουν αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες το μεσημέρι της Δευτέρας συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, για παράνομες οικοδομικές εργασίες σε γνωστό beach bar του νησιού.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 54χρονο Έλληνα, 49χρονο Έλληνα και δύο Μπαγκλαντεσιανούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 54χρονος Έλληνας ως νόμιμος εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρίας της επιχείρησης δήλωσε -σύμφωνα με την Αστυνομία- ότι κατ’ εντολή του λάμβαναν χώρα οι εργασίες και ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη άδεια από τις αρμόδιες Αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.