ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μύκονος: Μείωση πληρότητας αλλά και αύξηση των τιμών – Οι Ελληνες την έχουν «σβήσει» από τους προορισμούς τους

Μύκονος: Μείωση πληρότητας αλλά και αύξηση των τιμών – Οι Ελληνες την έχουν «σβήσει» από τους προορισμούς τους

Σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς παραμένει και αυτό το καλοκαίρι η Μύκονος, αλλά μόνο για τους ξένους. Οι Ελληνες είναι πλέον μια μικρή μειοψηφία που δεν ξεπερνά το 10% του συνολικού τουρισμού του νησιού και όσοι είναι παρόντες στο νησί είναι αυτοί που είτε έχουν σπίτι, είτε φιλοξενούνται σε σπίτια φίλων ή συγγενών για λίγες ημέρες, αφού το ημερήσιο κόστος διαμονής, ακόμα και «μαζεμένο» αγγίζει τα 500 ευρώ ανά ζευγάρι.

Πάντως, σε οποιαδήποτε περίπτωση τα τελευταία στοιχεία, δείχνουν μια πτώση στην πληρότητα, ενώ ταυτόχρονα οι τιμές σημειώνουν άνοδο. Είναι η πρώτη χρονιά που στη Μύκονο μπορείς να βρεις δωμάτια ακόμα και τώρα τον Αύγουστο σε «λογικές» τιμές, π.χ. 200 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Μείωση πληρότητας, αύξηση τιμών

Υπερατλαντικά ταξίδια για λίγες ημέρες: Δεν πάνε στη Μύκονο οι Ελληνες

Την ίδια ώρα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία με τις χώρες προέλευσης τουριστών που φτάνουν στο νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ξενοδοχειακές μονάδες με τις οποίες συνομίλησε το iefimerida.gr διαμόρφωσαν την κορυφαία εξάδα χωρών που επιλέγουν τη Μύκονο αυτό το καλοκαίρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανέφεραν το 90% των τουριστών προέρχεται από χώρες όπως η Αμερική, η Γαλλία και η Ιταλία, ενώ σημαντική είναι και η επισκεψιμότητα από Αυστραλία, Αγγλία και Γερμανία. Τέλος, όπως προαναφέρθηκε το ελληνικό κοινό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι περιορισμένο, αφού μόλις το 10% των αφίξεων στα ξενοδοχεία του νησιού είναι Ελληνίδες και Ελληνες. Εάν λάβουμε υπόψιν μας τον Αμερικανό τουρίστα που πλήρωσε… χρυσές έξι μερίδες καλαμαράκια πληρώνοντας 591 ευρώ, εύλογα αντιλαμβανόμαστε το γιατί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.