ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποφασισμένοι να τελειώσουν την οικονομία για να… ζήσουν οι επιδημιολόγοι: Λουκέτα και πρόστιμα στη Μύκονο

Αποφασισμένοι να τελειώσουν την οικονομία για να… ζήσουν οι επιδημιολόγοι: Λουκέτα και πρόστιμα στη Μύκονο

Αποφασισμένοι να τελειώσουν την οικονομία για να… ζήσουν οι επιδημιολόγο καθώς λίγες ημέρες μετά τη «χαλάρωση» των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τα πρόστιμα σε… ανοιχτό beach-bar έπεσαν βροχή σε σημείο εξόντωσης.

Και έτσι έχουμε μια επανάληψη των όσων αναφέραμε εδώ, με τις επιλογές για τα μαγαζιά να είναι εάν μείνουν ανοικτοί θα φάνε πρόστιμο γιατί άνοιξαν και δουλεύουν ως αυτό που είναι δηλαδή με μουσική καταστήματα, εάν διώξουν πελάτες θα καταστραφούν οικονομικά.

Βέβαια μετα και από αυτή την κίνηση είναι να απορεί κανείς για το πως θα γίνει αυτή η επιστροφή στην κανονικότητα και από που θα ζήσουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις αλλά και τι φόρους περιμένει το κράτος να εισπράξει για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Και μπορεί ο ιός να… φρέναρε τους εκδρομείς, με την φετινή έξοδο να είναι μειωμένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο στο κυκλαδίτικο νησί ταξίδεψαν όσοι έφταναν για να γεμίσουν τα δημοφιλή beach bar, εκεί όπου, παρά τις προβλέψεις, πραγματοποιούνται μεγάλα πάρτι με guests Djs, δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο ή μαλλον στην Ελλάδα χωρίς τον επιδημιολόγο ασχέτως αν το συγκεκριμένο μαγαζί είναι ανοιχτό από όλες τις πλευρές.

Ενδεικτικά, στο Alemagu στην παραλία της Φτελιάς εκατοντάδες εκδρομείς από την Αθήνα «συνωστίζονταν» να χορέψουν στους ρυθμούς του Dj Jojo, ενώ χθες το βράδυ μέσα στη Χώρα γινόταν «πατείς με πατώ σε», σε όλα τα μεγάλα clubs (Astra, Queen, κλπ).

Ολα ανοιχτά, όλα χωρίς κανένα υγειονομικό πρόβλημα λόγω «συνωστισμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Allemagu επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ και λουκέτο 60 ημερών. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, σε όλη την Ελλάδα, με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικης Προστασίας και τη συνεργασία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που άλλαξε στο νησί λόγω του κορωνοϊού, είναι το γεγονός ότι οι υπάλληλοι των μαγαζιών συνεννοούνται με τους πελάτες στην ελληνική γλώσσα. Πρωτόγνωρο για ένα νησί που επί σειρά ετών φιλοξενούσε επί το πλείστον ξένους εύπορους τουρίστες, με τους Έλληνες να αποτελούν… είδος προς εξαφάνιση, λόγω της ακρίβειας.

Πάντως, όσοι επισκέφτηκαν αυτές τις δυο μέρες εστιατόρια και μπαρ, διαπίστωσαν ότι οι τιμές δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με πέρυσι. Οι Μυκονιάτες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν εκπτώσεις και ελπίζουν στους τουρίστες της τελευταίας στιγμής από τον Ιούλιο και μετά, για να ρεφάρουν, προκειμένου να μην πάει χαμένη η σεζόν.

Άρχισαν οι έλεγχοι στην αγορά για τη θερινή περίοδο

Προσαρμοσμένοι στα δεδομένα του κορωνοϊού είναι οι 35.000 έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που «τρέχουν» ήδη στην αγορά για τη θερινή περίοδο.

Μετά τη σταδιακή επανέναρξη της αγοράς, οι οδηγίες του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, για τους ελέγχους είναι οι ακόλουθες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιούνιο, διενεργούνται, κυρίως, εμφανείς έλεγχοι σε επιχειρήσεις από συνεργεία των ΔΟΥ στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγεται η ελεγχόμενη περιοχή, με συμβουλευτικό χαρακτήρα ενίσχυσης συμμόρφωσης. Τον μήνα Ιούλιο οι έλεγχοι θα διενεργούνται σε ποσοστό 60% από συνεργεία των ΔΟΥ, στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγεται η ελεγχόμενη περιοχή και κατά 40% από συνεργεία των ΔΟΥ όμορων περιοχών (εκτός χωρικής αρμοδιότητας). Σταδιακά, και υπό την επιφύλαξη της διατήρησης των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών των γεωγραφικών περιοχών και της επικράτειας γενικότερα, θα αντιστραφεί η αναλογία των διενεργούμενων ελέγχων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.