Μύκονος: Χειροπέδες σε δύο Αλβανούς που «ξάφρισαν» δεκάδες βίλες & ξενοδοχεία – Πάνω από μισό εκατ. η λεία τους

«Οι δύο κατηγορούμενοι είναι καταχωρημένοι στο κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών με απαγόρευση εισόδου ή διαμονής σε έδαφος Σένγκεν»

Μύκονος: Χειροπέδες σε δύο Αλβανούς που «ξάφρισαν» δεκάδες βίλες & ξενοδοχεία – Πάνω από μισό εκατ. η λεία τους

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, συνέλαβαν δύο Αλβανούς που είχαν απαγόρευση εισόδου και παραμονής στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη ζώνη Σενγκεν, καθώς «ξάφρισαν» δεκάδες βίλες και ξενοδοχεία του νησιού αποκομίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Μετρητά, κοσμήματα, πανάκριβα ρολόγια ανάμεσα τους και Patek Philippe, ρούχα επώνυμων οίκων υψηλής ραπτικής ακόμα και διαβατήρια έκαναν «φτερά», ενώ μόνο η λεία από τα χτυπήματα που διαπιστώθηκαν και αναφέρονται στη δικογραφία, αγγίζουν τo μισό εκατομμύριο ευρώ.

Τα χτυπήματα

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία «η εγκληματική ομάδα, από τις αρχές Ιουνίου 2022 διέπραττε κακουργήματα και ειδικότερα, διακεκριμένες κλοπές σε κατοικίες και τουριστικά καταλύματα στην Μύκονο, η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 120.000 €».

Δράστες όπως προέκυψε των λεηλασιών, είναι οι δύο Αλβανοί ηλικίας 43 ετών και 32 ετών.

Από την προανάκριση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας, την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού και την κατόπτευση περιοχών όπου πραγματοποιούνται οι κλοπές σε μονοκατοικίες και πολυτελή τουριστικά καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή της Μυκόνου διαπιστώνεται οτι οι «ποντικιού» χτυπούσαν «με τη μέθοδο της διάρρηξης παραθύρου και μπαλκονόπορτας, χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο (κατσαβίδι) και από ανασφάλιστες θύρες κατά περίπτωση με σκοπό την αφαίρεση χρημάτων τιμαλφών και ένδυσης από τους ενοίκους, οι οποίοι απουσίαζαν».

Οι κατηγορούμενοι όπως αναφέρεται, διέπραξαν από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 23 Ιουλίου, 12 «αρπαγές» με χαρακτηριστική αυτή της 18ης Ιουνίου όπου από τις 19:00 έως τις 23:00, μπήκαν σε τουριστικό κατάλυμα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και ρολόι χειρός μαύρο μάρκας Patek Philippe Aquanaut με διάμετρο 35mm αξίας 40.000 ευρώ αλλά και της 9ης Ιουλίου οπου απο τις ώρες 18:20 ως 22:20 μπήκαν σε ξενοδοχείο και αφαίρεσαν 11 δελτία διαβατηρίων των ενοίκων, το χρηματικό ποσό των 18.200 € το χρηματικό ποσό των 5500 δολαρίων τιμαλφή και χρυσαφικά συνολικής αξίας 9000 ευρώ.

Όπως δε αναφέρεται στη δικογραφία «Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρήματων, χρυσαφικών κοσμημάτων και αντικειμένων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 410.000 ευρω».

Personae non gratae

Αναφορικά με το προφίλ των δυο Αλβανών, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, «οι δύο κατηγορούμενοι είναι καταχωρημένοι στο κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών με απαγόρευση εισόδου ή διαμονής σε έδαφος Σένγκεν».

Ο ένας Αλβανός μάλιστα, όπως προκύπτει από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, κυκλοφορούσε με τρεις ταυτότητες ενώ ο δεύτερος με δύο.

«Ο πρώτος κατηγορούμενος είναι άτομο που κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για πλαστογραφία και κλοπή.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος συνελήφθη για χρήση πλαστού διαβατηρίου στη χώρα μας και έχει αλλάξει πολλές φορές το ονοματεπώνυμο του κατόπιν αλληλογραφίας στην υπηρεσία μας με τις αλβανικές αρχές μέσω δίαυλου επικοινωνίας της Ιντερπόλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτίμηση της υπηρεσίας μας είναι ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές στην νήσο Μύκονο με την ίδια μεθοδολογία κατά το παρελθόν» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.