ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άνθρωποι του Principote αποκλείουν την παραλία του Πάνορμου στην Μύκονο για τους λουόμενους!

Μία «τρύπα στο νερό» έκαναν οι αρχές που έλεγαν πως θα αποκαθιστούσαν τις παρανομίες

Άνθρωποι του Principote αποκλείουν την παραλία του Πάνορμου στην Μύκονο για τους λουόμενους!

Μία «τρύπα» στο «νερό» έκαναν οι αρχές στην Μύκονο με το κλείσμο του Principote και υποτίθεται το άνοιγμα της παραλίας για το κοινό….

Όλη αυτή η δυσφήμιση του νησιού έγινε για το τίποτα.

Αποκλεισμένη για τον κόσμο που θέλει να κολυμπήσει και να απολαύσει την αμμουδιά παραμένει η παραλία στον Πάνορμο στη Μύκονο, παρά τις εξαγγελίες για αποκατάσταση του νόμου και ξήλωμα των αυθαίρετων κατασκευών.

Εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι όποιος θελήσει να φτάσει στην παραλία όχι μόνο δεν έχει στην ουσία πρόσβαση, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και face control από ανθρώπους του γνωστού και μη εξαιρετέου Principote.

Οργή προκαλεί και τι απαντούν οι μπράβοι όταν κάποιος θέλει να πάει στην παραλία. Λένε ότι το μαγαζί είναι κλειστό (λες και τους ρώτησε κανείς κάτι τέτοιο) και «προτείνουν» στον κόσμο να πάει «από το παραλιάκι».

Μόνο που οι κάτοικοι και οι λουόμενοι δεν ενδιαφέρονται για το Principote, αλλά για την παραλία και τη θάλασσα.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να απαγορεύει την πρόσβαση σε κανένα.

Eπίσης να σημειωθεί ότι η παραλία αυτή είναι πλέον βρώμικη και θα πρέπει να καθαριστεί από τους υπεύθυνους του μαγαζιού πριν αποδοθεί.

Η φωτογραφία με τον φράχτη που εμποδίζει την πρόσβαση στην παραλία στον Πάνορμο κυκλοφόρησε προκαλώντας οργή -και με το θέμα να παίρνει δικαίως διαστάσεις- ήδη από τον Απρίλιο. Δύο μήνες μετά ο φράχτης αγέρωχος ορίζει «τα σύνορα της Μυκόνου», μετατρέποντας δημόσια περιουσία σε τσιφλίκι κάποιου.

Εξαιτίας της ύπαρξης του φράχτη η παραλία είναι ουσιαστικά περιφραγμένη και σίγουρα όχι ελεύθερης πρόσβασης, όπως ορίζει ο νόμος, καθώς εξ ορισμού ο αιγιαλός είναι κοινόχρηστος και απλώς παραχωρείται το δικαίωμα ομπρελών και τραπεζοκαθισμάτων, υπό όρους και προϋποθέσεις.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση στη Μύκονο όχι μόνο καταλαμβάνει αυτό το τμήμα του αιγιαλού, αλλά και τον χειμώνα «περικλείει» έτσι τον χώρο αυτό, με την δικαιολογία ότι δεν θέλει να φθαρούν από την αρμύρα και το νερό οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός της.

Η επιλογή βέβαια του συγκεκριμένου τρόπου για προστασία από την αρμύρα για κάποιους συνδέεται άμεσα και με τις εργασίες που εκτελούνται το χειμώνα και κάθε καλοκαίρι το μαγαζί ανοίγει λίγο μεγαλύτερο, με μια μικρή επέκταση, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει άδεια όπως ανέδειξε το in και απέδειξε η εντολή κατεδάφισης από την Πολεοδομία για το σύνολο του χώρου που ήδη καταλαμβάνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.