ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μύκονος: Έπιασαν και πάλι δουλειά από το πρωί οι μπουλντόζες – Στο «στόχαστρο» οι αυθαιρεσίες στους Κάτω Μύλους

Στην παραλία είχαν τοποθετηθεί μάντρες, ενώ είχαν γίνει τσιμεντοστρώσεις μέχρι την άμμο

Μύκονος: Έπιασαν και πάλι δουλειά από το πρωί οι μπουλντόζες – Στο «στόχαστρο» οι αυθαιρεσίες στους Κάτω Μύλους

Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά και πάλι στη Μύκονο από νωρίς το πρωί με στόχο να «πέσουν» τα αυθαίρετα κτίσματα κοντά σε παραλίες.

Στις αυτοψίες είχε διαπιστωθεί να έχουν προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες δομήσεις αρκετά τετραγωνικά χωρίς να υπάρχουν σχετικές πολεοδομικές άδειες και χωρίς να έχει κληθεί η Αρχαιολογία για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Εκτός από τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες, όμως, ο εισαγγελέας Τσορμπατζόγλου έχει βάλει στο στόχαστρό του και όσα ακίνητα βρίσκονται σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και οι ιδιοκτήτες τους, κατά παράβαση της νομοθεσίας, έχουν εκδώσει οικοδομική άδεια χωρίς να έχει γίνει σχετικό ερώτημα προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Ο Οδ. Τσορμπατζόγλου έδωσε ήδη εντολή στην εισαγγελέα Πρωτοδικών να εξετάσει όλες τις περιπτώσεις ακινήτων σε Χώρα, Ανω Μερά και άλλες περιοχές όπου έχουν ανευρεθεί αρχαία, προκειμένου να διακριβώσει εάν διαθέτουν άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Σε εξέλιξη, όμως, είναι και μία ακόμη σημαντική έρευνα, την οποία ο Οδ. Τσορμπατζόγλου έχει αναθέσει, λόγω μείζονος σημασίας, σε ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό και συγκεκριμένα σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Η έρευνα αυτή αφορά σε υψηλά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για αυθαίρετες κατασκευές, τα οποία, μετά από προσφυγή των παραβατών στα Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ), έχουν μειωθεί δραστικά.

Στην παραλία στους Κάτω Μύλους είχαν τοποθετηθεί μάντρες, ενώ είχαν γίνει τσιμεντοστρώσεις μέχρι την άμμο. Δείτε τις εικόνες του mykonoslive.tv…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.