Μύκονος: Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στο Nammos

Οι μπουλντόζες πιάνουν δουλειά το πρωί και γκρεμίζουν κτήρια τα οποία είχαν ανεγερθεί παράνομα

Μύκονος: Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στο Nammos

To Nammos και η Μύκονος βρίσκονται στο επίκεντρο με τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων να ξεκινούν νωρίς το πρωί και τις εικόνες να κάνουν το γύρο του διαδικτύου…

Οι εγκαταστάσεις του Nammos σφραγίστηκαν στις 20 Μαϊου μετά τον έλεγχο επιθεωρητών που αποκάλυψαν μια σειρά από αυθαίρετες κατασκευές. Η Μύκονος παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στην Ψαρρού, με τις μπουλντόζες να πιάνουν δουλειά το πρωί και να γκρεμίζουν κτήρια τα οποία είχαν ανεγερθεί παράνομα. Όλα αυτά την ώρα που η τουριστική κίνηση στο νησί των Ανέμων «φουντώνει» με τις αφίξεις να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα.

Οι μπουλντόζες έφτασαν στο Nammos με το πρώτο φως της ημέρας. Στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί για λόγους ασφαλείας και οι κατεδαφίσεις ξεκίνησαν χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις. Στις νέες εικόνες βλέπουμε ό,τι απέμεινε εκεί που υπήρχαν αυθαίρετες κατασκευές. Ένας σωρός από μπάζα που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα απομακρυνθούν.

Θυμίζουμε ότι το κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος εντόπισε τις εξής αυθαιρεσίες: 1) Κατασκευή σε εξέλιξη διώροφου κτηρίου επιφάνειας 520 τετραγωνικών μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας Ψαρρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού με τμήματα του κτηρίου να βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας.

Να σημειωθεί ότι το κτήριο είχε δηλωθεί προς «τακτοποίηση» στο νόμο για τα αυθαίρετα (δηλαδή ως ανεγερθέν… προ του 2011), ωστόσο όπως παρατηρούν οι επιθεωρητές χτίζεται ακόμα (και προφανώς η δήλωση υπαγωγής δεν ταυτίζεται με τη σημερινή του εικόνα). Κατά την ημερομηνία ελέγχου το κτήριο βρίσκονταν στη φάση κατασκευής υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

2) Κατασκευή σε εξέλιξη κτηρίου με χρήση τουαλέτας (39 τμ) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού. Και για αυτό το κτήριο υπήρχε δήλωση «τακτοποίησης» (ως ανεγερθέν προ του 2011). Κατά την ημερομηνία ελέγχου το κτήριο βρίσκονταν στην φάση κατασκευής υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

3) Τοποθέτηση κοντέινερ 23,5 τμ (χωρίς άδεια, που απαιτείται ανεξάρτητα με το αν αυτά δεν είναι μόνιμη κατασκευή) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4) Τοποθέτηση τεσσάρων κυλινδρικών δεξαμενών ύψους 2,2 μέτρων και ακτίνας 0,5- 1,7 μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.