Πάολο Τζεντιλόνι: «H Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει μια «καλή ανάκαμψη» για την ελληνική οικονομία»

Πάολο Τζεντιλόνι: «H Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει μια «καλή ανάκαμψη» για την ελληνική οικονομία»

O Eπίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι, δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες για την οικονομία στην ΕΕ και την ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, τόνισε πως «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει μια καλή ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία».

Ο κ. Τζεντιλόνι είπε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας φέτος και του χρόνου είναι καλός, ωστόσο τόνισε ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι ισχυρά συνδεδεμένη με τις τάσεις στον τουρισμό και ιδιαίτερα στον διεθνή τουρισμό.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο νέου κύματος της πανδημίας, είπε: «Ελπίζουμε ότι η αύξηση νέων μολύνσεων από τον ιό θα παραμείνει υπό έλεγχο, καθώς αυξάνονται οι εμβολιασμοί». Επανέλαβε, επίσης, ότι το μήνυμα είναι «εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι στις προβλέψεις της η Επιτροπή θεωρεί ως κίνδυνο την πιθανότητα να αλλάξει η κατάσταση λόγω της πανδημίας, από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν και ανοδικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.