Κατέβηκε το βουνό στην θάλασσα και οι δήμαρχοι «σφυρίζουν αδιάφορα». Γι αυτό σας λέω δεν υπάρχει ελπίδα...

«Ταχύτεροι από ποτέ» και «εμπιστοσύνη» το κυβερνητικό αφήγημα, χωρίς απαντήσεις για την ημερομηνία των εκταμιεύσεων

«Ταχύτεροι από ποτέ» και «εμπιστοσύνη» το κυβερνητικό αφήγημα, χωρίς απαντήσεις για την ημερομηνία των εκταμιεύσεων

Στο άνοιγμα της πλατφόρμας arogi.gov.gr, που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Αυγούστου, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί του Σαββάτου ο ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, υποστηρίζοντας ότι «η ουσία είναι ότι το κράτος έρχεται και δίνει μια πρώτη αρωγή πολύ νωρίς», πράγμα που κατά τα λεγόμενά του «θα επιτρέψει στους ανθρώπους να ξαναρχίσουν να στήνουν σιγά σιγά τη ζωή τους, χωρίς να έχουν άγχος για το πώς θα τα βγάλουν πέρα».

Την ίδια ώρα, δήλωσε πως η καταγραφή των ζημιών σε ό,τι αφορά τις κατοικίες και τους επαγγελματικούς χώρους προχωρά «με μεγάλη ταχύτητα», συμπληρώνοντας ότι σε πολλές περιοχές η καταγραφή έχει ολοκληρωθεί. «Η πρώτη πληρωμή γίνεται με μηδενική γραφειοκρατία, στην ουσία έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες» ανέφερε στη συνέχεια και προσέθεσε ότι «η τελική πληρωμή θα είναι πολύ πολύ ταχύτερη από κάθε άλλη χρονιά, αλλά θα στηρίζεται στην πραγματική τελική ζημιά, όπως θα αποτιμηθεί με μία σχετική ακρίβεια μέσα από τη συνεργασία των υπηρεσιών και της πολιτείας».

«Κοιτάξτε, τα πρώτα χρήματα θα είναι σίγουρα εντός του Αυγούστου, τώρα σε πόσες μέρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας θα το δούμε, προτιμούμε να δοθούν γρηγορότερα από ό,τι λέμε, παρά να λέμε ότι θα δοθούν πιο γρήγορα και να καθυστερήσουν» περιορίστηκε να απαντήσει ερωτηθείς σχετικά με την ημερομηνία έναρξης των πρώτων πληρωμών, στην ίδια κατεύθυνση με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα την Παρασκευή, ο οποίος τοποθέτησε την «άμεση ανακούφιση» των πυροπλήκτων που διακήρυσσε η κυβέρνηση μέχρι και τα τέλη του Αυγούστου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.