ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

ΗΠΑ: Σε ύψη ρεκόρ ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο

ΗΠΑ: Σε ύψη ρεκόρ ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο

Το κόστος ζωής «εκτοξεύτηκε» στις ΗΠΑ το Νοέμβριο με τον πληθωρισμό να αγγίζει υψηλό σχεδόν 40 ετών, φτάνοντας το 6,8%, με τα νοικοκυριά να αντιμετωπίζουν αυξανόμενες τιμές φυσικού αερίου, τροφίμων, αυτοκινήτων και ενοικίων.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,8% τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει άνοδο 0,7%.

Ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού κλιμακώθηκε στο 6,8% από 6,2% τον προηγούμενο μήνα και είναι υπερτριπλάσιος του στόχου 2% της Fed. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 1982.

Ο παρατεταμένος υψηλός πληθωρισμός από το καλοκαίρι είναι πιθανό να ωθήσει τη Fed να επιταχύνει τα σχέδιά της για σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, αρκετούς μήνες νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματίσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ανώτατα στελέχη της κεντρικής τράπεζας συναντώνται την επόμενη εβδομάδα για να σχεδιάσουν το επόμενο βήμα τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.