ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα κάνεις κι εσύ: Τα 4+1 χρηματικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στα 30 τους

Ήρθε η ώρα να τα σταματήσεις

Τα κάνεις κι εσύ: Τα 4+1 χρηματικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στα 30 τους

Ας μην κρυβόμαστε, το να κάνει κάποιος λάθη στη διαχείριση των χρημάτων του, είναι αρκετά συχνό φαινόμενο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθε και το τέλος του κόσμου, καθώς «άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε».

Καλό θα ήταν, βέβαια, όσο γίνεται να τα αποφεύγουμε, προκειμένου να είμαστε πιο άνετοι οικονομικά στο μέλλον.

Σύμφωνα με την Annie Lester, πρώην επικεφαλής του τμήματος συνταξιοδότησης της εταιρείας JPMorgan Asset Management, υπάρχουν πέντε συγκεκριμένα χρηματικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στην ηλικία των 30 ετών, τα οποία θα μπορούσαμε να αποφύγουμε:

Δεν έχουν λογαριασμό έκτακτης ανάγκης

Δεν πρόκειται για κάποιον λογαριασμό αποταμίευσης, αλλά για έναν λογαριασμό έκτακτης ανάγκης με μερικά χρήματα, τα οποία θα μπορούσαν να μας βγάλουν από μία άσχημη κατάσταση, όπως για παράδειγμα η απώλεια εργασίας ή κάποιο ατύχημα. Σε αυτό τον λογαριασμό θα μπορούσαμε να έχουμε χρήματα που αντιστοιχούν με τα έξοδά μας για έξι περίπου μήνες.

Κάνουν τις ελάχιστες πληρωμές των χρεών τους

Ίσως αρκετοί να πιστεύουν ότι είναι ευκολότερο και πιο προσιτό να πληρώνουν κάθε μήνα το μίνιμουμ των χρεών τους (όπως για παράδειγμα το υπόλοιπο μιας πιστωτικής κάρτας), αλλά η ειδικός θεωρεί πιο έξυπνο να «τρέξουμε» την πληρωμή με ένα μεγαλύτερο ποσό, αν το έχουμε στη διάθεσή μας.

Πληρώνουν πάρα πολλά για ένα σπίτι

Ένα θέμα που απασχολεί τους περισσότερους. Ειδικά σε αυτή την ηλικία. Πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται πως είναι προτιμότερο να αγοράσεις, παρά να νοικιάσεις, μιας και τα ενοίκια μπορούν να αυξηθούν ανά πάσα στιγμή και έτσι να καταλήξεις να πληρώνεις υπερβολικά χρήματα για ένα σπίτι.

Δεν αποταμιεύουν για τη σύνταξή τους

Μπορεί να ακούγεται μακρινό το σενάριο της συνταξιοδότησης, ωστόσο αν ξεκινήσουμε να βάζουμε σιγά σιγά στην άκρη λίγα χρήματα, τότε μέχρι την ηλικία που θα σταματήσουμε να δουλεύουμε, θα έχουμε καταφέρει να ακολουθήσουμε τον «χρυσό κανόνα» της αποταμίευσης.

Δεν έχουν μια καλή ασφάλεια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και δεν το σκεφτόμαστε τώρα, μια καλή ιδιωτική ασφάλεια, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να μας βγάλει από μπελάδες που θα μας κοστίσουν ακριβά, αν συμβεί κάτι, όπως ένα ατύχημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.