Ήρθε η ώρα να τα σταματήσεις

Ας μην κρυβόμαστε, το να κάνει κάποιος λάθη στη διαχείριση των χρημάτων του, είναι αρκετά συχνό φαινόμενο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθε και το τέλος του κόσμου, καθώς «άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε».

Καλό θα ήταν, βέβαια, όσο γίνεται να τα αποφεύγουμε, προκειμένου να είμαστε πιο άνετοι οικονομικά στο μέλλον.

Σύμφωνα με την Annie Lester, πρώην επικεφαλής του τμήματος συνταξιοδότησης της εταιρείας JPMorgan Asset Management, υπάρχουν πέντε συγκεκριμένα χρηματικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στην ηλικία των 30 ετών, τα οποία θα μπορούσαμε να αποφύγουμε:

Δεν έχουν λογαριασμό έκτακτης ανάγκης

Δεν πρόκειται για κάποιον λογαριασμό αποταμίευσης, αλλά για έναν λογαριασμό έκτακτης ανάγκης με μερικά χρήματα, τα οποία θα μπορούσαν να μας βγάλουν από μία άσχημη κατάσταση, όπως για παράδειγμα η απώλεια εργασίας ή κάποιο ατύχημα. Σε αυτό τον λογαριασμό θα μπορούσαμε να έχουμε χρήματα που αντιστοιχούν με τα έξοδά μας για έξι περίπου μήνες.

Κάνουν τις ελάχιστες πληρωμές των χρεών τους

Ίσως αρκετοί να πιστεύουν ότι είναι ευκολότερο και πιο προσιτό να πληρώνουν κάθε μήνα το μίνιμουμ των χρεών τους (όπως για παράδειγμα το υπόλοιπο μιας πιστωτικής κάρτας), αλλά η ειδικός θεωρεί πιο έξυπνο να «τρέξουμε» την πληρωμή με ένα μεγαλύτερο ποσό, αν το έχουμε στη διάθεσή μας.

Πληρώνουν πάρα πολλά για ένα σπίτι

Ένα θέμα που απασχολεί τους περισσότερους. Ειδικά σε αυτή την ηλικία. Πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται πως είναι προτιμότερο να αγοράσεις, παρά να νοικιάσεις, μιας και τα ενοίκια μπορούν να αυξηθούν ανά πάσα στιγμή και έτσι να καταλήξεις να πληρώνεις υπερβολικά χρήματα για ένα σπίτι.

Δεν αποταμιεύουν για τη σύνταξή τους

Μπορεί να ακούγεται μακρινό το σενάριο της συνταξιοδότησης, ωστόσο αν ξεκινήσουμε να βάζουμε σιγά σιγά στην άκρη λίγα χρήματα, τότε μέχρι την ηλικία που θα σταματήσουμε να δουλεύουμε, θα έχουμε καταφέρει να ακολουθήσουμε τον «χρυσό κανόνα» της αποταμίευσης.

Δεν έχουν μια καλή ασφάλεια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και δεν το σκεφτόμαστε τώρα, μια καλή ιδιωτική ασφάλεια, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να μας βγάλει από μπελάδες που θα μας κοστίσουν ακριβά, αν συμβεί κάτι, όπως ένα ατύχημα.