Netflix: Αύξηση στην τιμή των συνδρομών – Δείτε πόσο αυξήθηκε και γιατί

Netflix: Αύξηση στην τιμή των συνδρομών – Δείτε πόσο αυξήθηκε και γιατί

Το Netflix αυξάνει τις τιμές για τις συνδρομές της και αυτόματα προκαλείται ατέρμονη συζήτηση σε όλον τον πλανήτη.

Η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση του κόστους συνδρομής την περασμένη Παρασκευή, σε μια κίνηση που αύξησε την αξία της μετοχής της, αλλά και παραξένεψε τον κόσμο του streaming που αναζητούσε τις αιτίες πίσω από την απόφαση.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το μηνιαίο κόστος της συνδρομής στις ΗΠΑ κατά $1,50, φτάνοντας τα $15,49, ενώ στην περίπτωση του απλού προγράμματος κατά $1, στα $9,99. Το κόστος της premium συνδρομής αυξάνεται κατά $2, στα $19,99.

Στον Καναδά, το βασικό πλάνο του Netflix επίσης κατέστη πιο ακριβό κατά $1,50, φτάνοντας στα $16,900 καναδικά δολάρια, ενώ το premium κατά $2 φτάνοντας στα $20,99 καναδικά δολάρια. Το κόστος του βασικού προγράμματος έμεινε σταθερό, σύμφωνα με το CNN.

Η Wall Street αντιμετώπισε την είδηση με θετικό μάτι, αυξάνοντας την αξία της μετοχής της Netflix κατά περίπου 2% την Παρασκευή.

Μπορεί ένα δολάριο να μην ακούγεται και τόσο πολύ, όμως αλλάζει τα δεδομένα τόσο για την εταιρεία όσο και για τους καταναλωτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μαρκ Ζγκούτοβιτς, αναλυτής της Rosenblatt Securities δήλωσε ότι το Netflix διοχετεύει πάρα πολλά χρήματα στην παραγωγή περιεχομένου σε όλο τον κόσμο, με τα έξοδα να μην υποστηρίζονται από δυο από τις μεγαλύτερες αγορές του, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπου η αύξηση των συνδρομητών «επιβραδύνεται τα τελευταία τρίμηνα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.